San Jose fullbordade succén – vidare till semi

Publicerad:

HOCKEY

NEW YORK. Anaheim Ducks säsong är över.

San Jose Sharks vann även den fjärde matchen i slaget om Kalifornien i natt och fullbordade därmed en ”sweep”.

– Det hade jag väl inte trott, men vi har spelat på ett sätt som gjort det svårt för dem, säger Melker Karlsson till Sportbladet efter den avslutande 2-1-segern.

Det har inte varit något roligt dygn – eller slutspelet överhuvudtaget – för NHL-lagen från södra Kalifornien.

Igår natt blev LA Kings svepta av Vegas Golden Knights – och i natt var det grannarna Anaheim Ducks tur.

De förlorade fjärde raka matchen mot San Jose Sharks – med 2-1 – i Sharktank och är därmed utslagna direkt.

Foto: Thearon W. Henderson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

– Jo, det blev så. Det hade jag väl inte trott på förhand, jag förväntade mig en tajtare serie. Men vi har spelat på ett sätt som gjort det svårt för Anaheim, stängt ner dem och inte gett dem någonting, säger svenske forwarden Melker Karlsson när vi når honom efteråt.

– Sedan har Martin Jones varit grym i kassen också. Han var verkligen tagit fram sitt allra bästa spel lagom till slutspelet.

Sörensen med mål igen

En annan som varit bra är Melkers landsman och kedjekamrat Marcus Sörensen, en av de svenskar i NHL som får minst uppmärksamhet. Trots att fjärdelinan han ingår i huvudsak har defensiva uppgifter gjorde han mål för tredje matchen i rad i natt – på assist från Karlsson.

– Marcus är i grund och botten en väldigt skicklig och målfarlig spelare och nu får han verkligen börjat få utdelning. Det är väldigt roligt, fortsätter ”Melkman”.

– Det känns överhuvudtaget bra för kedja, vi har vi ju också en stor och stark center i Eric Fehr. Han jobbar stenhårt i defensiven och det gör att vi får lite utrymme även offensivt.

Nu väntar några dagars vila för San Jose-hajarna. Sedan får de gå upp mot sensationslaget Vegas Golden Knights i nästa omgång.

– Det ska bli jäkligt roligt. De är ett snabbt bra lag som ser till att det går undan i vändningarna . Samtidigt jobbar även de stenhårt som lag, det var gjort hela säsongen. Så det blir definitivt tufft, säger Melker. 


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!