Här får "Fido" flyga lyxigt i första klass

Av: Susanne Wixe

Publicerad:
Uppdaterad:

Resa | Flyg

Nystartat bolag erbjuder hunden egen stol i kabinen

1 av 7 | Foto: VICTOR
Nu kan människans bästa vän flyga lika bekvämt som husse och matte.

Glöm det där med att trycka in hunden i en bur i lastutrymmet eller knöla ner iden  en väska under sätet.

Nu finns flygbolaget som låter dig göra som Paris Hilton, och elegant placera vovven på eget säte ombord flygplanet.

Priset för att framkalla svansviftningar hos den lurviga kamraten inför en resa är, förstås, högt. Privata flygbolaget Victor tar lika mycket betalt för biljetten, vare sig man har två eller fyra ben.

Men enligt Daily Mails reporter Mark Palmer, som provflugit sträckan London-Palma de Mallorca tillsammans med mini-schnauzern Dylan, tycker matte Isabelle Frank att det absolut är värt att betala ytterligare 1250 pund – cirka 13750 kronor – för att kunna åka på semestern tillsammans med Dylan.

Har eget bälte

– Man kan ju inte åka på en riktigt familjesemester utan hunden, säger hon. Tidigare har vi haft honom i lastutrymmet, men det var ett stort trauma för oss både. Det var förfärligt att se honom i en bur på startbanan i väntan på att lastas ombord.

Faktum var att Dylan tyckte så illa om att flyga, att han fick panik så snart familjens resväskor plockades fram ur garderoben inför en resa.

Nu ,däremot, sitter han snällt i flygplanet och har inte ens något emot att lindas in i säkerhetsbältet vid Lear40-jetplanets start och landning.

Mattar och hussar av sorten som inte behöver titta två gånger på prislappen har förvisso alltid rest tillsammans med sina husdjur.

Nystartat bolag

Tidigare har det däremot mest varit förbehållet de som haft egna jetplan att kunna ge vovvarna en lyxig resa. Hotellimperiet Hiltons arvtagerska Paris Hilton är nog den som blivit mest känd det senaste decenniet för sina många resor jorden runt i sällskap av små chihuahuor och Yorkshireterrier.

Flygbolaget Victor, som nyligen firat sitt ettårsjubileum, är förstås också bara till för den med stor plånbok, men man behöver i alla fall inte köpa ett helt eget flygplan för att göra en lyxig flygtur.

Bolaget säljer både enstaka flygturer, såväl som möjligheten att chartra ett helt eget litet jetplan för resan tillsammans med familjen eller vännerna inom Europa.

”Civiliserat sätt att resa”

Och som sagt, gör nu även specialarrangemang för hundar i alla storlekar i sin "furs class" som den skämtsamt kallas på engelska. Riktigt små vovvar, lägre än 20 centimeter och under 3 kilo, behöver faktiskt inte lösa egen biljett – men då får den förstås inte heller ett eget säte.

– Jag ser verkligen fram emot vår resa nästa månad, säger PR-gurun Lynne Franks.

Engelska Lynne Franks, förebilden till karaktären Edina i tv-komediserien "Helt hysteriskt" är den stolta ägaren till en labradorkorsning vid namn Noodle. Och att resa med en hund som behandlas som en resväska tycker hon är rätt avskyvärt.

– Så äntligen finns det ett civiliserat sätt för oss att resa tillsammans, säger hon till Daily Mail.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN