”Öppnar för att Erik Karlsson blir trejdad”

Uppgifter: Ottawas plan – efter nya smällen

avSimon Sjöstrand

En seger på tolv matcher.

Ottawa fortsätter att slira i NHL.

Laget föll med 0–5 mot San Jose Sharks och nu kommer nya uppgifter om Erik Karlssons framtid i klubben.

Foto: Marcio Jose Sanchez / TT / NTB Scanpix

Det fortsätter att spekuleras om Erik Karlssons framtid i Ottawa. 27-åringen antydde själv att han kan lämna den krisande klubben när kontraktet går ut, men tog sedan tillbaka uttalandet som chockade supportrarna.

– Det var lite dumt sagt av mig, men det var inte så jag menade. Jag vill stanna i Ottawa, det är mitt hem och min första prioritet. Min prio har alltid varit att stanna här hela min karriär, sa Karlsson i måndags.

Men efter Ottawas 0–5-förlust mot San Jose Sharks – elfte förlusten på tolv matcher – kommer nya uppgifter om svenskens framtid.

”Öppnar dörren för det”

Enligt kanadensiska Sportsnet planerar Ottawa att be Karlsson, och övriga nio spelare vars kontrakt har så kallade ”no trade”-klausuler, att lämna in en lista över de lag som de inte vill bli trejdade till.

“Det betyder inte till 100 procent att Erik Karlsson kommer bli trejdad, men det öppnar dörren för det”, säger Sportsnet-experten Elliotte Friedman.

Han pekar också på att Senators gjorde en liknande ”kupp” 2011 när de bad sina spelare om en ”no-trade”-lista innan de trejdade bort Mike Fisher, Chris Kelly och Alex Kovalev.

Karlssons kontrakt går ut efter nästa säsong och backstjärnan skapade rubriker förra veckan då han sa att han ”kommer kräva det han är värd” i nästa kontraktsförhandling.

”Jag hade trejdat bort honom”

Sportsnets Nick Kypreos hävdar att Ottawa borde trejda bort svensken.

”Absolut, jag hade gjort det. Det är orimligt att betala en kille tolv-tretton miljoner dollar om du inte har råd att omgärda honom med spelare som kan konkurrera”, säger Kypreos.

Erik Karlsson, som bröt sin poängtorka borta mot Los Angeles i fredags, har gjort 18 poäng på 22 matcher hittills under säsongen.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL

Ishockey