Tilde de Paula om uppbrotten och ångesten: ”Har gått i terapi”

Programledaren om fördomarna

Av: Cornelis Rikken

Publicerad:

Som yngre avsatte hon vissa dagar då hon kunde ”krascha”.

I dagsläget har hon lärt sig att söka professionell hjälp.

Nu berättar Tilde de Paula om sina ångestproblem i ”Renées brygga”.

– Jag har gått i terapi i omgångar, säger hon.

Tilde de Paula Eby, 46, är inte bara en hyllad programledare, hon är också fyrbarnsmamma.

Barnen har hon tillsammans med tre olika män och i i TV4:s ”Renées brygga” talar hon nu ut om hur uppbrotten har påverkat henne.

– De tuffaste matcherna i vuxen ålder måste ändå vara när man har fått barn med en människa och den relationen inte fungerar. Separationerna har så klart varit skitjobbiga, om jag ska vara ärlig, säger hon.

Stöter på fördomar

Under separationerna menar hon att hon ”inte har varit den lyckligaste mamman” och känt oro för hur hennes mående ska påverka barnen.

– Den största matchen som man ständigt tar när man har blivit mamma är ju att barnen ska må bra.

1 av 2 | Foto: Renées brygga / TV4
Tilde de Paula

Hon berättar också att hon har stött på fördomar kring att hon har barn med flera olika män och att hon ständigt arbetar med att inte ta åt sig av folks åsikter.

– Jag är väldigt noga med att hålla borta negativa åsikter om mig som människa. Jag brukar kalla det för att jag är hudlös. Jag tar in varenda anmärkning eller åsikt. Det går liksom rakt in och det skapar en liten ångest, och den ligger kvar och fräter inifrån.

”Har gått i terapi”

Just ångestproblematiken är något programledaren har tampats med länge.

När hon var yngre brukade hon avsätta vissa dagar då hon kunde ”krascha”.

– Då kunde jag vara i det där och leva ut osäkerheten, sorgen och den dåliga självkänslan. Då kunde det få blomma, när jag ändå inte hade något annat att göra. Det var lite som att hämta ett nytt andetag.

Hon menar att hon blivit bättre på att hantera känslorna med åren och berättar att hon i vuxen ålder i stället valt att söka professionell hjälp.

– Jag har gått i terapi i omgångar. Jag tycker det är självklart att man ska ta hand om sitt känslomässiga välmående, och det gör jag ju mer som vuxen och som mamma än vad jag gjorde som yngre, för mitt mående påverkar också så många fler.

”Renées brygga” sänds onsdagar klockan 20.00 på TV4 och på TV4 Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE