Hagelin: ”Trejden kom som en chock”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Nu berättar svenske stjärnan om gårdagens bomb

1 av 2 | Foto: Stefan Mattsson
Hagelin får göra debut redan ikväll.

NEW YORK. Det går undan i NHL ibland.

Så sent som igår natt trejdades Carl Hagelin helt otippat från Anaheim.

Idag spelar han sin första match med Pittsburgh Penguins.

– Trejden kom som en chock men jag är en person som försöker se positivt på det som händer och är glad över att nu få spela i ett lag med så extremt mycket talang, säger ”Hagge” till Sportbladet.

Det var en av säsongens minst väntade bomber, den som detonerade mitt i natten i går.

Ingen hade räknat med att Anaheim Ducks skulle trejda Carl Hagelin – som klubben knöt till sig så sent som i somras.

Allra minst han själv.

– Trejder brukar föregås av åtminstone något litet rykte, men den här gången hade jag inte hört någonting och inte min agent heller, säger ”Hagge” just som han landat i nya hemstaden Pittsburgh.

– Så det var förstås en chock. Jag hade verkligen acklimatiserat mig i södra Kalifornien och kommit in i laget och sedan december börjat spela bra också.

”Bra egenskap"

Några klagomål får ingen dock höra från Carl Hagelin, han är inte den sortens person.

– Nej, jag försöker alltid se positivt på det som händer. Det är en bra egenskap såna här gånger. Nu tycker jag bara det ska bli kul att spela med ett så bra lag. Det finns ju extremt mycket talang, framförallt offensivt, hos Penguins, fortsätter han.

Nu kompletteras den talangen med fart och energi.

– Det är väl det jag hoppas kunna bidra med, ja. Jag försöker göra det jag är bra på och hoppas och tror att det här kan komma att funka fint.

Sedan tidigare finns ju Patric Hörnqvist i Pittsburgh och honom känner Hagelin väl.

– Ja, det är en riktigt skön kille som det ska bli kul att få bli lagkamrat med. Vi har sms:at lite under lördagen och även han tror att det här kan bli väldigt bra.

Får möta Carolina

En annan ”Hagge” känner sedan tidigare är coachen Mike Sullivan.

– Han var assisterande coach i Rangers under mina två första år där och han säger att han pushat hårt för den här dealen. Det är såklart positivt, vet man att coachen vill ha en får man bra självförtroende som spelare, säger han.

Sullivan väntas använda svensken tillsammans med superstjärnan Evgeni Malkin och Phil Kessel. Och tränaren har bara lovord att säga om sin nygamle adept.

– Jag tror att han kommer göra oss snabbare. Han är mångsidig, kan spela på olika postioner i truppen. Han är bra i boxplay och kommer föra in mycket till vårt lag, säger Mike Sullivan till Post-Gazette.

Har mött Penguins mycket

Redan i dag får den nye blågule pingvinen chansen att visa västra Pennsylvania vad han går för, för Pittsburgh tar emot Carolina hemma i Consol Energy Center (21.00, svensk tid) och Hagelin ska vara med.

– Ja, det är snabba omställningar i den här ligan ibland. Det är bara att kasta sig rakt in på isen och redan på måndag har vi match igen, borta mot St. Louis, konstaterar han.

– Men som sagt, det ska bli kul. Jag har spelat mycket mot Penguins under åren i Rangers, bland hade vi två slutspelsserier mot dem (och i den senaste var det just Hagelin som sköt ut Pittsburgh med ett övertidsmål...). Så de var verkligen rivaler. Men nu är jag del av det här laget.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!