Härenstams familj tackar för stödet

Av: Rebecka Ljung

Publicerad:

”Magnus hade blivit förtjust”

1 av 4

Den folkkäre skådespelarens bortgång berörde många.

På nätet har fans och vänner uttryckt både sorg och fina minnen.

Nu tackar Magnus Härenstams familj för omtanken.

– Vi kan inte nog tacka för att ni delar med er, det lindrar sorgen en aning.

Bara några dagar har passerat sedan Magnus Härenstam gick bort, 73 år gammal. Mitt i den så färska sorgen väljer ändå hans familj att läsa stödet och minnena som svenska folket delar med sig av på nätet.

”Det lindrar sorgen”

På Facebooksidan till minne av Härenstam tackar de efterlevande nu alla som har hört av sig. De är överväldigade av antalet ”varma, roliga och älskvärda kommentarer och tackhälsningar” som har nått dem.

”Vi är överväldigade och rörda över responsen och kan inte nog tacka för att ni delar med er, det lindrar sorgen en aning. Vi vet att Magnus hade blivit smickrad och fnissigt förtjust över alla fina ord. TACK”, skriver familjen.

Långdragna hälsoproblem

”Fem myror är fler än fyra elefanter”-stjärnan diagnostiserades med prostatacancer 2003, vilket han behandlades för samma år.

Bara några månader tidigare hade Magnus fru sedan 1972, Anita Härenstam, gått bort i lungcancer – endast 60 år gammal.

Under sorgen fick Magnus Härenstam stöd från en vän till familjen – Birgitta Plånborg Ryott – och eter att även hennes man gått bort, utvecklades deras vänskap till kärlek.

Gifte sig 2010

Den 6 juni 2010 gifte sig Magnus Härenstam och Birgitta Plånborg Ryott på en båt i Stockholms skärgård, med familj och släktingar som vittnen.

– Den här dagen har varit solig, precis som jag känner: Solsken och glädje, sade Härenstam när paret gick i land.

Efter bara något år som gifta fick paret det ena tunga hälsobeskedet efter det andra. Magnus Härenstam drabbades av en blodpropp som satte sig i lungorna, och sedan av cancer i ryggraden.

Begravning ej klar

Men ”Fem myror är fler än fyra elefanter”-stjärnan jobbade på, både med sin föreställning och självbiografin med samma namn.

I februari i år stod han på scenen med sin egen show ”Morsning och goodbye”, inför åskådare som drottning Silvia och kung Carl Gustaf.

Men i lördags gav Magnus Härenstams kropp upp kampen. Han gick bort i hemmet, omgiven av sin familj.

Detaljer om Härenstams begravning kommer att meddelas inom kort.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN