Rosbergs revansch

Publicerad:

SPORTBLADET

Tog pole position i Mexiko

Foto: TT

Tre lopp återstår av säsongen.

Då vill Nico Rosberg ha revansch - han inledde med pole position i Mexiko.

Nico Rosberg var otroligt besviken när han tappade segern i USA för en vecka sedan. Då gjorde han en miss och hans teamkollega Lewis Hamilton vann både loppet och VM-titeln.

Efter det bestämde sig Rosberg för att ta revansch.

– Nu börjar mitt lilla VM, det är bara tre lopp kvar och de ska jag vinna, skriver han i tidningen Bild.

Han började bra, med att ta pole position i Mexiko. Det var hans fjärde pole position i rad, hans femte i år.

– Jag har trivts i bilen hela helgen, det känns bra. Jag har varit snabb under samtliga träningar, även om det har varit väldigt olika förhållanden. Jag kunde verkligen trycka på och göra ett riktigt bra varv, säger Nico Rosberg på presskonferensen.

– Det är en bra start med pole position i racet, men det är en lång väg till första kurvan så det lär bli en tuff fajt. Vi har haft lite problem under träningarna, det är en ny bana och det blir spännande att se vad som händer med däcken. Vi är väl förberedda för den utmaningen.

Mästaren tvåa

Lewis Hamilton var tvåa i kvalet och  han ser fram emot racet:

– Vi hade lite olika inställningar på bilarna jag och Nico, det finns lite att förbättra och det gäller även min körning, säger den trefaldige mästaren.

– Det känns som om det bör bli bättre till loppet i morgon.

Det hoppas även kvalets trea, Sebastian Vettel, Ferrari:

– Vi hade hoppats på att vara lite närmare Merceds än vad vi var, men redan när de körde med hårda däck i den första kvalomgången märkte jag att de var väldigt snabba båda två, säger tysken.

– Kanske pressade jag bilen lite för hårt i Q2 också, ville lite för mycket och det var svårt. Banan var också lite hal, men jag tror att det blir bättre under loppet.

Ericssons starka inledning

Marcus Ericsson gjorde en mycket bra insats i den första kvalomgågen och var tionde bil vilket gav honom en plats i Q2, hans teamkollega Felipe Nasr klarade sig däremot inte vidare.

– Nu såg det bättre ut i kvalet än vad det har gjort tidigare under helgen. Det känns som om vi har tagit ett steg framåt både när det gäller bilen och min körning, säger Marcus Ericsson till Viasat Motor.

Ericsson följde sedan upp med plats 14 i den andra kvalomgången.

– Jag fick inte i hop varvet riktigt i Q2, jag hade lite problem med överstyrning, säger Ericsson.

– Jag är tillfreds med bilen, sedan får vi se var vi ligger i morgon. Vi ska se till att vi är med och fajtas om poäng, det målet har vi varje race.

Publicerad: