Jerringkrossen – vann med rekordmarginal

Av: Patrik Brenning, Oskar Månsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Vill prova på Bragdguldet nu”

1 av 13
Kajsa Bergqvist Wow! Så fräsch hon ser ut. Nyligen hemkommen från semester kanske? Ser både avslappnad och snygg ut. Längesen man såg henne så livfull. Snygg klänning som sitter perfekt och frisyren har äntligen fått sig ett lyft. Well done!
Betyg: 4 plus

Här får Rolf-Göran Bengtsson folkets erkännande.

Med en rekordstor marginal vann 49-åringen Jerringpriset med 44,6 procent av rösterna.

– Jag ska ställa priset på ett speciellt ställe i huset så jag kan se det och påminnas det varje dag, säger Bengtsson till Sportbladet.

Det var två herrar kvar när vinnaren av Jerringpriset skulle presenteras. Fjolårets tvåa Marcus Hellner och skrällen Rolf-Göran Bengtsson. Idrottsgalans drottning Therese Alshammar, som även vann Bragdguldet 2011, var redan utslagen som trea.

”Är väldigt stolt”

När sedan Lasse Granqvist tillkännagav vinnaren var det inget snack om saken. Med en rekordstor marginal, och totalt 44,6 procent av rösterna, tog Rolf-Göran Bengtsson hem Jerringpriset.

– Det var något annat för mig det här. Det måste jag verkligen säga. Jag är väldigt stolt att kunna motta det här priset här i kväll, säger Bengtsson.

I ett långt tal berättade 49-åringen sedan om sin kamp mot toppen, jakten på den stora segern fram till EM-guldet i somras och inspirationen från boxningslegendaren Muhammad Ali.

”Gemenskap med Ali”

– ”Den som saknar fantasi har inga vingar”, sade Muhammad Ali en gång. Jag är kanske den inom ridsporten som är närmast hans ålder. Därför har jag en gemenskap med honom. Han reste sig alltid. Han var en som vann och förlorade med passion. Min passion har fört mig vidare hela tiden, säger Bengtsson.

Att hoppstjärnan är en vinnare och tävlingsmänniska märktes också tydligt. Redan på scenen började sedan 49-åringen blicka framåt mot nästa mål.

– Nästa sommar blir det OS i London. Jag skulle gärna vilja prova att ta Bragdguldet och kanske kan vi ses här igen nästa år. Kanske, kanske. Om man saknar fantasi har man inga vingar...

Publicerad: