Vägrade spela in i Hollywood

Av: Jens Peterson

Publicerad:
Uppdaterad:

FILM

Kate Winslet flyttade inspelningen till New York för att slippa lämna barnen

NY STOT TV-SERIE Kate Winslet spelar huvudrollen i påkostade tv-serien ”Mildred Pierce”, som på hennes begäran spelades in utanför New York. ”Jag har aldrig lämnat barnen för att åka i väg och filma, säger hon. Nedan: Kate Winslet mellan tagningarna.
Foto: Foto: AP
NY STOT TV-SERIE Kate Winslet spelar huvudrollen i påkostade tv-serien ”Mildred Pierce”, som på hennes begäran spelades in utanför New York. ”Jag har aldrig lämnat barnen för att åka i väg och filma, säger hon. Nedan: Kate Winslet mellan tagningarna.

VENEDIG. ”Mildred Pierce” är en stark berättelse om mor och dotter.

Kate Winslet som har huvudrollen i SVT-serien hade egna familjebekymmer.

Hela inspelningen flyttades från väst till östkust för hennes skull.

Evan Rachel Wood och Kate Winslet i ”Mildred Pierce”.

Hon väljer en del jobb efter geografin.

– Jag har aldrig lämnat barnen för att åka i väg och filma. De har gått i skola i New York så jag har lyckats räkna ut sätt att jobba där omkring. Eller när de har lov. Med ”Mildred Pierce” sa jag: Jag vet att den utspelas i Glendale, Kalifornien. Men jag kan inte jobba i Kalifornien flera månader för barnens skull.

Regissören Todd Haynes ville verkligen ha Kate Winslet. Han började fundera. Kanske kunde de spela in filmen runt New York? Jo. De hittade en småstad byggd i samma spanskinspirerade stil som på västkusten. Fraktade upp palmer och andra växter från Florida.

– Så jag kunde bo hemma och filma ”Mildred Pierce”, säger Kate Winslet.

Stordsatsning

När vi ses är hon aktuell även med Steven Soderberghs ”Contagion” och Roman Polanskis ”Carnage”, men fnyser åt att hon skulle jobba mycket.

– De kvinnor jag beundrar mest just nu är heltidsarbetande mammor som arbetar 48 veckor om året. Jag skulle inte klara av det. Jag har tur. Vi gjorde Mildred under sexton veckor, sedan hade jag två och en halv vecka på ”Contagion” i november och jag tog med barnen till Paris där vi spelade in ”Carnage” i januari, februari och mars. Det är enda gången jag tagit dem från skolan och de fått privatlektioner. Men det funkade briljant.

”Mildred Pierce” är gjord för tv-kanalen HBO, men inspelad med långfilmsresurser.

– Det är stort att få vara del av något som går rakt in i människornas vardagsrum, säger Kate Winslet. Tv är fantastiskt. Manusen är

underbara. Ibland bättre än filmmanusen som vi får. Med tv är det mindre oro för vem som ska se det eller hur många biobiljetter som säljs första helgen.

”Går på magkänsla”

Hon vann en Oscar för ”The Reader” och har nominerats ytterligare fem gånger.

– För mig är ”Mildred Pierce” det mest krävande jag gjort sedan ”Titanic”. Jag var inte redo att vara en berömd kändis när jag var 21 år, så jag ville ta ett steg tilbaka. Efter det har jag bara gått på min magkänsla.

Publicerad: