Häktad som misstänkt för mordet på Lena Wesström

avChristoffer Nilsson, Isabelle Nordström, Jamshid Jamshidi

ÖREBRO/STOCKHOLM. Lena Wesström vigde mannen som anhållits för mordet på henne.

Enligt Aftonbladets uppgifter har polisen inte bara hittat blodiga kläder i den misstänktes hem i Örebro – utan även i mannens beslagtagna bil.

Mannen häktades på fredagseftermiddagen av Örebro tingsrätt som skäligen misstänkt för mord.

Mannen, som är i 40-årsåldern, anhölls tidigare i veckan som skäligen misstänkt för mordet på Lena Wesström, 45, i Örebro, och begärdes häktad vid lunchtid på fredagen.

Han begärdes häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Åklagaren menar att det finns risk för att den misstänkte kan komma att undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen.

Häktades skäligen misstänkt

Strax efter klockan 14 på fredagseftermiddagen fördes mannen in i rättssalen i Örebro tingsrätt. Han var klädd i svart, långärmad tröja, mörka byxor och sandaler.

Han såg samlad ut när åklagaren läste upp sina yrkanden.

–Jag yrkar att NN häktas på sannolika skäl misstänkt för mord någon gång mellan den 14 maj och 15 maj 2018 i Örebro, säger Åsa Hiding i rätten.

Men tingsrätten tyckte inte att bevisningen höll och valde att häkta mannen som skäligen misstänkt för mord. Inom en vecka kommer det att hållas en ny häktningsförhandling.

Under veckan har polisen hållit flera förhör med mannen. Dessutom kom åklagaren med ny bevisning under fredagens häktningsförhandling.

Nekades inresa i USA

Åklagaren har även rätt att ålägga mannen restriktioner.

Mannen har via sin advokat förnekat brott.

Han anhölls i ett tidigt skede i utredningen men släpptes efter polisförhör på fri fot. Han ska då ha flugit till USA men nekats komma in i landet.

Mannen anhölls på nytt i tisdags.

1 av 6 | Foto: POLISEN
Lena Wesström, 45, hittades död några hundra meter från sin bostad.

Enligt tidigare uppgifter till Aftonbladet har polisens tekniker hittat blodiga kläder i den misstänkte mannens bostad.

Nu uppger en källa med insyn att det inte är det enda viktiga fyndet i utredningen.

Enligt källan har man hittat ytterligare blodiga klädesplagg i den misstänktes bil som beslagtogs på Arlandas långtidsparkering.

Kläderna har lämnats till NFC för en teknisk undersökning. Det finns inga uppgifter om att man fått något svar från undersökningen ännu.

Lena vigde misstänkte mördaren

Mannen har tidigare figurerat som misstänkt i en utredning om misshandel mot Lena Wesström. Utredningen lades ner i oktober.

Lena Wesström har känt den nu mordmisstänkte mannen under lång tid.

När han gifte sig var det baptistpastorn Lena Wesström som vigde paret, enligt uppgifter från Skatteverket vilket Expressen först rapporterat om. Tidigare i år ansökte mannen i 40-årsåldern och hans fru om skilsmässa.

Tidigare i maj hittades Lena Wesström död ett hundratal meter från sin bostad i Örebro. Hon hade då varit försvunnen i fem dagar.

Dagens tre rubriker 1 juni 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM