Björkman avslöjar strategin bakom startordningen

Av: Julija Sidner

Publicerad:

Schlagergeneralen: ”Folk kommer dansa”

1 av 3

De festligaste låtarna först och sist.

Ja, så tänkte Christer Björkman när han satte startordningen för årets final.

– Folk kommer att stå upp och dansa, förhoppningsvis inte nakna, säger han till Nöjesbladet.

I kvällens program presenterade Schlagergeneralen Christer Björkman startfältet för nästa veckas final. Bland annat startar och slutar programmet med två bidrag från Andra chansen, nämligen Panetoz ”Håll om mig hårt” och Samir och Viktors ”Dansa nakna”.

”Kommer stå upp och dansa”

– Det är de två festligaste låtarna i startfältet och de enda på svenska. Jag kommer ihåg förra året när Hasse avslutade och det helt enkelt blev fest, de två låtarna har den potentialen. Det är ett jättebra sätt att starta på, folk kommer att stå upp och dansa, förhoppningsvis inte nakna.

Det är många moment som ska tas med i beräkningen  när startordning säts. Bland annat låtarnas olika tempon.

– Det är olika parametrar, som färger, riggning, sorter, alla låtar har inte samma karaktär utan de är väldigt olika. Tillexempel Oscar Zias låt låter inte som någon annan, Ajax låter inte som nån annan, Frans låter inte heller som någon annan eller Robin Bengtssons låt, de är helt olika men hamnar i midtempo. Då måste man sprida ut dem.

”Bästa någonsin”

Björkman tycker att årets Melodifestival har varit den bästa någonsin. Teamet bakom programmet är superglada över de resultat årets deltagare har levererat, i bland annat radio och diverse listor. Enligt honom finns det just nu två potentiella vinnare.

– Nu finns det 27 klara bidrag från andra länder. Det gör att vissa faller bort, kanske att det blir för många i samma genre. Den låten som ska gå bra, ska det inte redan finnas någon annan av, säger Björkman.

Publicerad:

LÄS VIDARE