Paret Börjlind gör nytt tv-manus

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Gör Johan Widerbergs ”Minken” större i tv-succén

1 av 3 | Foto: Malin Rudblom/TT
Cilla och Rolf Börjlind, duon bakom både boken och tv-succén "Springfloden", skriver manus till tv-versionen av "Den tredje rösten"

Han hade en stor roll i boken "Springfloden", tonades ner i fortsättningen "Den tredje rösten" och var helt borta i "Svart gryning".

Men när Cilla och Rolf Börjlind, duon bakom både boken och tv-succén "Springfloden", nu skriver manus till tv-versionen av "Den tredje rösten", kommer rollfiguren Minken att få en framträdande roll.

Och det är tack vare Johan Widerberg.

– Vi tyckte det var en kul figur i den första boken, men vi gjorde hans roll mycket mindre i bok nummer två. Men i tv-serien gjorde Johan Widerberg honom så bra, att vi kände att vi nu måste göra karaktären större i tv-versionen än han var i boken, säger Rolf Börjlind till TT.

Inspelning börjar nästa år

Paret Börjlind arbetar för närvarande med manuset till "Den tredje rösten", och säger att inspelningen kommer att äga rum under 2017. Den fjärde boken om Tom Stilton och Olivia Rönning, "Sov du lila videung", har publicerats nu i dagarna. En femte bok är planerad att komma ut 2018.

TT

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN