Kjartansson sköt upp Malmö i serieledning

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Blev stor hjälte i bortamatchen mot Örebro

Foto: Bildbyrån /TT

ÖREBRO. Vidar Örn Kjartansson rycker i allsvenskans skytteliga med sina två mål mot Örebro.

– Jag skulle gjort fler mål och jag skulle passat bollen åtminstone två gånger till Mackan, säger Vidar.

Han hade tio avslut. Nio av dem på mål.

– Det är mycket. Alltid bra att ha chanser. Jag är glad för två mål men jag borde ha gjort fler mål i en match som den här.

Två gånger borde han definitivt passat till den mycket bättre placerade anfallskompisen Markus Rosenberg i stället för att skjuta själv.

– Han förlåter mig för det. Jag missade några riktigt bra chanser i andra halvlek men man vill så gärna göra ett hat trick. Han förstår och förlåter mig, säger Örnen och får medhåll av Mackan.

– Han kunde spelat någon gång men han är en riktig målskytt. Ser bara målet.

Skulle tagits ut till EM

När Michael Almebäck fällde Jo Inge Berget tog Rosenberg straffen utan att ge Örn Kjartansson chansen till hat trick i det läget.

– Jag behövde den för det var länge sen jag gjorde mål. Känslan var att han skulle göra ett till ändå. Han skapar mycket chanser. Det är därför han är här. Han kommer från ingenstans och gör sina mål. En fantastisk målskytt.

I våras flöt det inte på för Vidar som nobbades av Lasse Lagerbäck till EM i Frankrike. Det är en hypotetisk fråga men hade han blivit uttagen om han haft sin nuvarande målform.

– Ja, förmodligen. Men jag var inte i så bra form och laget spelade heller inte så bra då. Jag har bara kunnat arbeta hårt och nu ser det riktigt bra ut, säger Vidar.

Hyllas av assistkungen

Kari Arnason som var en av de isländska hjältarna i EM tycker att Lagerbäck gjorde fel.

– Jag tyckte synd om honom när han inte blev uttagen. Även om han inte gjorde så många mål i våras borde de ändå veta vilken bra målskytt han är.

Magnus Wolff Eikrem är allsvenskan bäste framspelare. Mot Örebro hittade han Örn Kjartansson både till 1–0 och med hörnan till 2–0.

– Träffar man bara honom gör han mål, säger Wolff Eikrem.

Vidar Örn Kjartansson svarar med beröm.

– Magnus har en perfekt högerfot.

Andra målet dödade matchen.

– Vi sa att vi måste få in ett andra mål. Annars kunde Örebro straffa oss. Och vi gjorde jobbet. De två senaste matcherna som slutade oavgjort var inte bra. En poäng är inte tillräckligt för oss, konstaterar Vidar Örn Kjartansson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.