Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

Foto: Kanal 75

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång i Eskilstuna.

Spelstopp: 19.20

TV12: 19.00

ATG24: 18.00

Sportbladets expert Casper Hedberg tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

✓ V86-1

Loppet

Kortlopp med fina hästar och flera startsnabba. Här kommer det att gå undan!

Tipsettan

Food Money ­nämndes tidigt i våras som en av de som aspirerade på en Elitloppsplats. Han nådde ­inte dit, och det är det väl egent­ligen inget att ­orda om, men nu har han helt ­perfekta förutsättningar med passande startspår över önske­distansen. Han bör hitta till ledningen och sedan är det nog bara dagsformen som avgör om han kan vinna eller ej. Han har fått sig en kort paus på en dryg månad och tidigare har han presterat bra direkt efter vila.

Motbuden

Knows Nothing årsdebuterade senast och gjorde det på bästa sätt. Han fick ett fint lopp, men såg också mycket bra ut då han vann på en topptid. Han är definitivt med i segerstriden igen och han borde rent av vara bättre nu med lopp i kroppen. Magic Tonight är inte längre den häst han var vid Elitloppssegern förra året. Han har konstaterats lida av överträningssymptom och dessa är väldigt svåra att råda bot på. Mindre träning och mer livsglädje är receptet. Magic Tonight kan så klart vinna ett lopp som detta om allt stämmer och han har en av sina bättre dagar.

Skrällbudet

Även om spetsbudet känns givet finns det flera riktigt startsnabba i främre ledet. Det kommer alltså köras från början för att hitta vettiga positioner och en som kan profitera på högt utgångstempo är hedershästen Reven d’Amour. Han körs nu av Erik Adielsson och ekipaget har vunnit tillsammans tidigare.

Spetsbudet

Food Money  är ivrigast på spets.

! Statistik­vinnaren

Knows Nothing.

✓ V86-2

Loppet

Sprinterlopp där vi har omgångens roligaste spik.

Tipsettan

Pierre var det mycket surr kring inför ­senaste starten. Och det är ju inte så konstigt, han kom då med två raka segrar som bägge ­tagits på imponerande

vis. Senast räckte det ändå inte längre än till en femteplats trots att Pierre avslutade med 09,5 på de sista 800 meterna. Spåret nu är något bättre och motståndet är enklare. Pierre ser ut att ha en god segerchans och vi spikar.

Motbudet

Natalie de Vie är kanske loppets bästa häst rent kapacitetsmässigt, men hon har minst rutin av alla och ett trist spår, särskilt med tanke på distansen.

Skrällbudet

Victor A.U., kan bita ifrån sig länge om han enkelt kommer till ledningen.

Spetsbuden

Victor A.U. är snabb ut och borde kunna svara ut katapulten M.T.Insider.

! Statistik­vinnaren

Natalie de Vie.

✓ V86-3

Loppet

Orutinerade treåringar.

Tipsettan

Hochthereitis Sox svarade för en rejäl insats senast och med tanke på hur Örjan Kihlström körde då så var den insatsen inget som kan ha överraskat på stallet. Med 1 200 meter kvar övergav han tredje utvändigt för att tåga fram i dödens och väl där dirigerade han fältet på sedvanligt Kihlström-manér och det såg alls inte slutsålt ut när han skar mållinjen som säker segrare. Han kan nog öppna ganska bra och senast visade han att dödens inte skrämmer så oavsett löpningsförlopp är han en stark segerkandidat.

Motbudet

The Patriot har inlett karriären lovande, men mött för bra motstånd på slutet. Nu ser omgivningen ­enklare ut och han dyker nog upp i segerstriden.

Skrällbudet

Duke of Mearas kan bli farlig med fin resa.

Spetsbudet

Hochtheritis Sox är bud i detta orutinerade gäng.

! Statistik­vinnaren

Galliano Boko.

✓ V86-4

Loppet

En Elitloppsdeltagare möter några få hästar av annan kaliber. Utgången känns given.

Tipsettan

Volstead (bilden) var med i Elitloppsförsöket och fick via en förstasväng i tredjespår gå utvändigt om Timoko i stenhårt tempo. Han tog sig av förklarliga

skäl inte till final, men gjorde alls inte bort sig i sin debut mot den äldre världseliten. Starten efter var i Oslo Grand Prix och där kördes han invändigt från sitt tråkiga utgångsläge och över mållinjen satt han kvar med alla krafter i behåll. Senast fick han en välförtjänt seger och detta loppet håller ju knappast Elitloppsklass så även om Volstead inte kan ­försvara ledningen är det bara sex konkurrenter att runda. Han kan backa sig loss och ändå gå runt dem till seger. På vårt system är Volstead ensam på lappen.

Motbuden

Trinity Zet har svarat för idel ädla insatser under året, men för att hon ska kunna slå Volstead för närvarande känns det som att favoriten måste ­vara sjuk. En god chans att bli tvåa har i alla fall Daniel ­Redéns fina sto. Explosive de Vie är startsnabb och kan kanske snuva Volstead på ledningen. Väl i spets bör han sluta bland de tre.

Skrällbudet

Det går att se i spåkulan hur Psycho spurtar ända till seger. Men den spågumman som ger er det tipset har en stor dos fantasi och säkert också en ganska grumlig spåkula.

Spetsbuden

Explosive de Vie kan kanske snuva Volstead på ledningen, men det känns av mindre betydelse för utgången av loppet.

! Statistik­vinnaren

Volstead.

✓ V86-5

Loppet

Fint stolopp med 100 000 kronor till vinnaren.

Tipsettan

Top Notch Lady Ås har mött bättre hästar på slutet och gjort det bra. Spåret är lite vanskligt, men kusken heter Örjan Kihlström.

Motbudet

Trecciadoro Rex kan mycket väl hitta till ledningen.

Skrällbudet

Nocturn Broline.

Spetsbuden

Nr 1, 2, 3 och 6 är startsnabba. Vinner Treccia­doro Rex kampen?

! Statistik­vinnaren

Backorder.

✓ V86-6

Loppet

Stolopp där den som spelar säkert streckar många.

Tipsettan

Evasion Boko provade på att starta i Frankrike under våren utan att få med sig ett enda öre hem. Väl hemma i Sverige igen har hon presterat jämnt och bra och från ett fint startspår tror vi hon springer förbi många till slut och därför hamnar hon överst på rankningen. Men det är svårt att skilja de tre förstarankade hästarna åt och ranken de tre emellan hade kunnat svängas hur som helst.

Motbuden

Gaia Sund är oftast med i toppen av resultatlistorna och hon kan öppna bra. Hon tar sig inte förbi Flirting Girl den första biten, men får kanske överta ledningen från denna? Steady Brodda hamnade långt bak i fältet senast och var långt ifrån segerstriden, men spurten över upploppet bet bra och formen verkar intakt.

Skrällbudet

Flirting Girl har ett perfekt startspår då hon är väldigt snabb ut. Ändå har hon sällan körts i ledningen. Läge för det nu? Oavsett vilket så får hon en fin resa.

Spetsbuden

Flirting Girl spetsar, men körs hon där eller överlåter

hon taktpinnen? Och är det i så fall Gaia Sund som får överta?

! Statistik­vinnaren

Evasion Boko.

✓ V86-7

Loppet

Jämnt klass I-försök.

Tipsettan

Cash a Cheque Em har utvecklats fint i regi Stig H Johansson och gjort fyra fina insatser i år. Han blir tipsetta på grundkapaciteten men behöver en hel

del flyt för att komma till från sitt bakspår.

Motbuden

Legend Brodde gör fina insatser varje gång och står fint inne i klassen. Men även han är beroende av lite tur på vägen för att kunna dyka upp i striden. Sapajou tror vi kan hitta till ledningen och från den positionen är han obesegrad. Faloria Boko är ett fint sto. Det finns viss dödensrisk, men med bra resa slåss hon om en topplacering.

Skrällbudet

Brothers In Am får en fin resa från sitt innerspår och har form nog för att överraska.

Spetsbuden

Brothers In Am öppnar bra men lämnar gärna över taktpinnen. Håller Sapajou ut Faloria Boko och Speedy Goldina? Vi tror så.

! Statistik­vinnaren

M.T.Joinville.

✓ V86-8

Loppet

Några av kullens absoluta toppar möts över Derby­distans. Kvällens sportsliga höjdpunkt.

Tipsettan

Readly Express har varit väldigt bra i årets två starter och ingenting tyder på att årets säsong ska bli mindre framgångsrikt än fjol­årets. Nu är det lång distans och senast Readly Express startade över den distansen var i Kriteriet i fjol och

då var han förkrossande bra. Få travhästar i världen är starkare än Timo

Nurmos hingst och då det värsta motsbudet fick ett mycket sämre spår ser segerprognosen ut att vara mycket god. Readly Express är en vettig spik.

Motbuden

Pacific Broline plockade senast ner Uncle Lasse

från dödens efter en snabb avslutning. Han har ­inte bara styrkan utan också rätt inställning för att, trots spåret, räknas som förste utmanare till Readly ­Express. Heavy Sound avslutade i underkant 1,06 sista 500 meterna senast och tog då in på tätduon. Formen är det verkligen inget fel på och med lite flyt på vägen blir vi inte överraskade om han lyckas vinna.

Skrällbudet

Divisionist hamnar på pallen nästan varje gång trots att han hela tiden möter vasst motstånd. Senast satt han fast med ”rubbet” sparat och han har nu både smygläge och en smygkusk.

Spetsbuden

Heavy Sound försöker svara ut snabbe Calle Laday.

! Statistik­vinnaren

Readly Express.

Casper Hedberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V86

Trav