Västkust med matlust

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Göteborg lär locka till rusning även denna sommar

1 av 2 | Foto: fredrik hofgaard
Skön servering Restaurang Göteborg har lyxig mat, snabb och trevlig personal, men fram för allt en läcker uteservering.

Inte bara lyxig svensk mat, med fokus på fisk.

Göteborg har också en av Stockholms läckraste uteserveringar för varma kvällar.

Det blir tredje sommaren för familjen Ahlboms läckra krog. Allt tyder på att det blir rusning även i år, nu när våren äntligen tycks ha kommit hit för att stanna. För detta är verkligen ett av få ställen som är värda en omväg, i det här fallet till Hammarby Sjöstad, med tvärbana eller gratisfärja från Norra Hammarbyhamnen på Söder och sedan en kort promenad.

Gigantiska fönster

Den L-formade lokalen har avskalad inredning och gigantiska fönster gör att nästan alla har vacker utsikt mot Sickla kanal. Vid fint väder så kan många sitta utomhus och äta med vattnet kluckande nedanför fötterna. De som bara vill ha ett glas öl eller vin eller en drink kan slå sig ned vid en av krog-Stockholms läckraste uteplatser.

Göteborg har också sensationellt snabb och trevlig personal.

Men inget av detta skulle förstås riktigt räcka, om inte maten också var förstklassig. Det är en ovanligt välkomponerad meny, svensk lite lyxig mat, med tonvikt på fisk.

Ett plus för torsken

En utmärkt start är en rejäl klick sikrom som serveras med en ljuvlig västerbottenpaj (138 kronor). Mer mättande är den stora tallriken med carpaccio med hyvlad parmesan och olivolja (135 kronor). Serverades lite väl salt vid ett tillfälle, annars utmärkt. Duger som huvudrätt också.

Både kött- och fiskrätterna vi har prövat har varit utmärkta, med extra plus för en ugnsbakad torsk som bara smälte i munnen och som serverades med vitlöks- och chilifräst scampisallad och en perfekt gräslöksrisotto (218 kronor).

Här finns också enklare rätter, såväl cheeseburgare som Wallenbergare, till rimliga priser.

Stället är populärt, så beställ helst bord om ni ska äta. Och glöm inte krogens gimmick med 031 som riktnummer.

Matombudsmannen

Publicerad: