Blind på ena ögat: ”Kunde ha dött…”

Kvinnan talar ut om skräckskadan från Ryder Cup

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Corine Remande blev blind på ena ögat efter att ha träffats av Brooks Koepkas utslag i Ryder Cup.

Nu talar hon om skräcken.

– Jag kunde ha dött, säger hon till BBC.

Det var 49-åriga Corine Remande som träffades av Brooks Koepkas utslag i Ryder Cup i fredags. Golfbollen träffade henne rakt i ögat – så pass illa att hon förlorade synen.

– Läkarna har förklarat för min make att det blev som en stor explosion i ögat och att jag aldrig mer kommer kunna se något med det ögat, berättar hon för BBC.

”Hade varit över”

Fem dagar har gått sedan olyckan.

Med lite distans till det hela inser Remande att det kunde varit värre.

– Tänk om bollen träffat lite bredvid ögat (mot tinningen). Då hade det varit över för mig. Då hade jag inte kunnat sitta här och prata med er, säger hon.

– Samtidigt vet jag inte hur jag ska kunna leva med bara ett öga. Jag som älskar att ta promenader, idrotta, gå till gymmet och spela golf.

Foto: JEFF PACHOUD / AFP

Skyller på funktionärerna

Brooks Koepka har själv sagt att han är förkrossad över att ha orsakat skadan.

Remande säger att hon inte hyser något agg mot Koepka. I stället kanaliserar hon sin ilska mot banfunktionärerna. Hon anser att det var deras ansvar att skrika ”fore” och varna att bollen var på väg in i publiken. Hon tycker också att arrangören brast i sin säkerhet då de inte ”hade tillräckligt med varningsskyltar” på banan.

Kieth Pelley, vd för Europatouren, som arrangerar tävlingen, säger att man visst tar publiksäkerheten på största allvar.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN