Ruben Östlund om segerchanserna till Guldpalmen i Cannes

Av: Jan-Olov Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Stefan Mattsson
Ruben Östlund.

CANNES. Under söndagskvällen avgörs det om Ruben Östlunds ”The square” vinner Guldpalmen eller något annat pris på filmfestivalen.

– Det har varit mycket spekulationer de senaste dagarna. Men egentligen kan man ju lika gärna gå till en spåtant, säger han till Nöjesbladet.

LÄS OCKSÅ

Ruben Östlund bör vinna något pris på Cannes-festivalen

Den svenska tävlingsfilmen visades redan förra lördagskvällen.

Ruben Östlund, producenten Erik Hemmendorff, skådespelaren Claes Bang och några till i filmgänget har stannat kvar i Cannes.

– Vi har haft väldigt, väldigt kul. Vi trodde inte det var självklart att toppa ”Turist”-känslan från förra gången, men det har vi verkligen gjort nu när vi är med i tävlingen. Det är så mycket större.

– Senaste dagarna har det varit mycket spekulationer, men egentligen kan man ju lika gärna gå till en spåtant.

Normalt får de tänkbara pristagarna veta att de är aktuella något dygn i förväg, så att de hinner flygas tillbaka till Cannes. Men nu vet festivalledningen att Ruben & co ju ändå är på plats.

– Och hade vi fått veta något i förväg, så hade vi ändå inte fått säga någonting, säger Ruben.

Vad tror du om segerchanserna?

– Jag tror ryssen Andrej Zvjagintsevs ”Loveless” ligger bra till för Guldpalmen. Har hört mycket bra om den och han gör alltid skitbra filmer. Claes Bang kan nog ligga bra till för skådespelarpriset. Det finns en journalist på tidningen Screen som driver en envis kampanj för honom, hon lägger ut nya bilder på honom varje dag. Och Best Director, bästa regi, skulle jag inte tacka nej till…

Publicerad:

LÄS VIDARE