Lämnar SHL-laget – trots namninsamling

Av: Billy Hammer

Publicerad:
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYR ÅN

HOCKEY

Fansen har gjort allt de kunnat för att få behålla sin favorit i laget. De har startat en namninsamling för få forwarden att förlänga sitt kontrakt.

Men nu står det klart att John Persson lämnar Färjestad efter två säsonger i klubben. 

– För att kunna få in någon annan måste man dock ibland flytta på någon som man tycker om. Det är trångt om platserna och i det här läget blir det tyvärr så att John inte kommer att bli kvar hos oss, säger nya sportchefen Peter Jakobsson till hockeysverige.se.

Sportchefen erkänner också att fansens vilja och ansträngningar för att behålla Persson gjorde det till ett svårare beslut att inte förlänga med 24-åringen.

– Det är klart att det gör det. Man försöker göra så många som möjligt glada, men i slutändan måste man också inse att inte alla kan vara nöjd med alla beslut som fattas. Samtidigt får det en att tänka till både en och två gånger när man hör om sådana saker, säger den Jakobsson till hockeysverige.se.

Asplund ser ut att stanna

John Persson gjorde 29 poäng på 104 matcher i Färjestadtröjan.

Färjestads sportchef kunde dock komma med några positiva nyheter till fansen också och det var att talangfulle centern Rasmus Asplund ser ut att bli kvar i klubben.

– Chanserna att det blir så är väldigt goda. Jag både hoppas och tror att Rasmus blir kvar ett år till. Det är i alla fall de indikationerna vi har fått nu, säger Jakobsson.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!