Fernando Alonso lämnar F1 för Indy 500

Foto: Toru Takahashi / TT / NTB Scanpix
Fernando Alonso lämnar F1 för Indy 500

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Fernando Alonso lämnar F1.

För att köra Indycar.

– Jag ser verkligen fram emot att köra Indy 500, säger den dubble världsmästaren i F1.

Alonso som kör för McLaren har haft två tuffa säsonger bakom sig och årets inledning har varit lika tung. Han har brutit de två första loppen och har inte allt för stora förhoppningar inför säsongens tredje race som avgörs i Bahrain på söndag.

Men nu har han en ny utmaning att se fram emot. Spanjoren hoppas över Monacos GP för att köra Indy 500 tillsammans med McLaren. Det är första gången på 38 år som McLaren kör det berömda loppet och man gör det tillsammans med Andrettis team.

– Jag ser verkligen fram emot att köra Indy 500 tillsammans med McLaren, Honda och Andretti. Indy 500 är ett av de mest berömda loppen som finns inom motorsporten, det är bara Le Mans 24-timmarslopp och Monacos GP som är mer berömda.

Fernando Alonso lämnar F1 för Indy 500

Men årets Indy 500 krockar med Monacos GP och därför kommer Alonso inte att köra den deltävlingen.

– Jag har redan vunnit Monacos GP två gånger och mitt stora mål är att vinna även Indy 500 och Le Mans 24-timmarslopp. Det har bara en förare klarat av. Graham Hill och det är en stor utmaning och den tänker jag anta, säger ALonso som återvänder till F1 efter äventyret i Indianapolis.

Michael Andretti körde själv 13 F1-lopp för McLaren och nu ställer hans team upp med sex bilar i den amerikanska klassikern. DE tidigare F1-förarna Takuma Sato och Alexander Rossi (som även vann loppet 2016), kör tillsammans med Ryan Hunter-Reay, Jack Harvey och Michaels son Marco Andretti.

Vem som ska köra McLarens andra bil vid sidan av Stoffen Vanddorne under Monacos GP är inte klart, men teamet har en mycket erfaren reservförare - Jenson Button som kört över 300 GP-lopp och vann VM 2009. I teamet finns också förare som Oliver Turvey och Nobuharu Matsushita.

ARTIKELN HANDLAR OM