Efter kritiken – avgjorde i powerplay

Färjestad vann trots Tollefsens matchstraff

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Färjestadtränaren Leif Carlsson var ordentligt besviken på sitt lags spel i powerplay inför tredje perioden.

Då svarade Marcus Nilsson med att avgöra matchen i numerärt överläge direkt i inledningen på tredje.

Färjestad är nu bara en poäng från topp sex-strecket.

Örebro och Färjestad kom både till match med två raka segrar i ryggen och blicken uppåt i tabellen.

Men självförtroendet och medvinden syntes inte på isen. De två första perioderna blev mållösa och relativt händelsefattiga med ett ribbskott från FBK:s John Persson som bästa chans.

”Inte alls bra”

Leif Carlsson var besviken på lagets spel, framför allt i mittenakten.

– Andra tycker jag inte alls är bra. Vi är för små i spelet och inte tydliga nog. Det blir mycket one man show, sa Carlsson i C More och pekade ut powerplay-spelet som en tydlig förbättringspunkt efter två svaga försök:

– Vi är för långsamma, för långsamma i passningarna och för dåliga i trafiken framför Hudacek, då blir det svårt att göra mål.

Ett tydligt budskap till laget – som gick hem på bästa tänkbara sätt. Laget inledde nämligen slutakten i just spel fem mot fyra och med en sekund kvar i spelformen kunde Marcus Nilsson utnyttja att John Persson parkerat precis framför Julius Hudacek och prickskjuta in 1–0 för Färjestad.

– Vi hade många powerplay idag och vi sa att vi skulle ta mer avslut och till slut gick den in så det var gött. Det gäller att ta avslut när vi har mycket folk framför kassen, säger Nilsson i C More.

Matchstraff och bortdömt mål

Örebro jagade en kvittering och fick ett bra läge med fem minuters spel i powerplay efter att Ole-Kristian Tollefsen fått matchstraff för en huvudtackling på Tom Wandell (som fortsatte spela).

Med knappt fem minuter kvar att spela tryckte också Petr Zamorsky in kvitteringen – trodde alla. Men på repriserna såg man hur Örebros Glenn Gustafsson störde Lars Haugen i målgården och målet dömdes bort och Marcus Nilssons mål blev matchens enda.

– Jag tycker han blir inknuffad, men det är väl mina ögon. Står han utanför målgården när skottet kommer så ska det vara mål, tycker jag, säger Örebros tränare Niklas Sundblad om den avgörande situationen.

Segern var Färjestads tredje raka seger och femte vinst på de sex senaste. Leif Carlssons mannar är därmed uppe på 63 poäng, bara en pinne bakom sjätteplacerade Brynäs.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!