Matsmarta onsdag

presenteras av

Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini.
Foto: Lennart Weibull
Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini.

Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini

4 (5 röster)

MAT & DRYCK

”De små potatiskuddarna blir extra knapriga på ytan när man vänder dem i socker före friteringen. Det gör inget om de spricker lite. Nästan som churros fast mycket enklare att göra”.

Receptet är hämtat ur boken ”Mera vego på 30 minuter” av Ylva Bergqvist (Bonnier fakta).

Döden – chocotahinisås

Den här såsen är allt annat än döden, men jag tänkte att bokens sista recept skulle få lite extra uppmärksamhet. Jag vill ju inte att du ska missa såsen du inte visste att du saknat. Den är god till glass, på rostat bröd, till gröt, i yoghurt eller som dessert till – hör och häpna – friterad gnocchi. Du måste helt enkelt prova och tacka (tagga) mig sedan.

Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Chocotahinisås

  • 1 dl ljus tahini
  • 2 msk dadelsirap, eller lönnsirap
  • 1 msk kakaopulver, eller mer
  • flingsalt
  • Gnocchi

  • 3 dl strösocker
  • 3 msk kanel
  • 500 g färska gnocchi
  • olja, neutral
  • 1 sats chocotahinisås
  • Till servering

  • vaniljglass

Gör så här

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM GODARE