Uppgifter: Inter kan köpas av svenskt bolag

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Marco Luzzani / Getty Images Europe

FOTBOLL

Inter kan komma att byta ägare.

Kinesiska Suning Holdings Group uppges vilja sälja sina andelar i klubben.

Det svenska bolaget EQT är en av intressenterna för att köpa Serie A-jätten.

2016 köpte Suning Holdings Group 68,5 procent av Inter Milan, för motsvarande 2,7 miljarder kronor. Grundarens son är också ordförande i Serie A-klubben. Men nu uppges de vilja sälja.

Financial Times skriver att en av intressenterna att köpa den italienska klubben är svenska EQT. Det är ett investmentbolaget grundat på 90-talet av familjen Wallenberg.

Brittiska BC Partners uppges dock ha kommit än längre i förhandlingarna om köpet. Även amerikanska Arctos Sports Partners ska vara intresserade.

Gjorde stor förlust

Enligt Financial Times ska klubben totalt värderas till cirka 9 miljarder kronor, men försäljningen gäller hela, eller delar av, Suning Holdings andel.

Inter gjorde under förra säsongen en förlust på motsvarande drygt en miljard kronor. Det kan vara ett skäl till att de kinesiska storägarna vill sälja.

Resterande 31,5 procent av klubben ägs av Lion Rock, som är baserade i Hong Kong. Huruvida de är intresserade att sälja eller inte är oklart.

Inter ligger för tillfället på en andraplats i Serie A, efter Zlatans AC Milan.

EQT hade, enligt sin hemsida, ett förvaltat kapital förra året på omkring 46 miljarder euro, motsvarande 460 miljarder svenska kronor.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN