Mejla

Micke Nybrink

”Full attack senast – är storskrällen på V75”

Nybrinks V75-analys till Romme • Lopp för lopp • Tre bästa • Systemet söndagen den 4 april • Multijackpott

Publicerad:
Uppdaterad:
Sir Henry P.Hill är en storskräll i V75-7.
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Sir Henry P.Hill är en storskräll i V75-7.

TRAV

Bäst i Sverige och med 20 meters försprång. Ingen nagelbitare men en bra spik.

Och i V75-2 får de ducka för finska spurtkanonen.

Hur hon går utrustad? Sulky, sele och skor.


ANNONS: Jackpott 35 miljoner. Här kan du rygga Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


De klappar sina jänkarvagnar, försvarar dem tårögt, med hög röst och sprutande saliv för att de gör att hästarna springer bättre och snabbare och… jag hör en massa blaj om varför det ska tävlas med helt olika vagnar.

Jag struntar egentligen i vilken, häng på en diligens om ni vill – men kan konstatera att hästarna hade längre karriärer förr när de inte var kapprustning och tidshets. Nu är varannan fyraåring halvslut. Bra jobbat.

Och: Vad är det för fjantig sport där ekipagen möts med helt olika material? Finns nog ingen sport som är så orättvis. Tänk om vissa skidskyttar hade automatgevär, de som hade råd, tänk om en boxare bar handskar som var hårdare än motståndarens, tänk om störtloppsåkarna från Norge åkte på fyra meter långa skidor som gick i 200?

Nej, sätt gränser – annars är ju sporten ingen sport längre, bara en affär där rikaste stallet vinner. Är det kul att det mesta av uppsnacket handlar om hur hästen ska utrustas? Boring, är bara förnamnet. Hörde ni att Zlatan hade tre millimeter längre dobbar mot Kosovo, och Pumas nya ultralätta benskydd, det var därför han var så bra – not.

Utrustning? Enhetlig, olika märken men likvärdig. Ni vet var ni kan stoppa upp era vagnar.

Skrällpotentialen är hög

V75-1: Krävande inledning där de bästa har antingen svårt spår, Marre’s Dreamboy, eller diffus form, Astronascente Zac. Jag tror en hel del på Choco Garline som suttit fast eller vunnit lätt på slutet. Formen är strålande. Caipirinha Razz såg kusligt tankad ut senast, långsidan var häftig och med en smygare och lucka får de ducka.

V75-2: Skrällpotentialen är hög men jag viftar undan obehagskänslan och går rakt ut på Love No Pain. Måste man inte det? Se de tre senaste och kliv ombord på finska spiktåget.

V75-3: Låg klass, bra hästar, fem streck. Jättelike Epimetheus har hittat stilen och utvecklas hastigt. Art Brown måste ni ta på allvar. Honom har jag hört gott om från flera håll, kan vara något extra. Urstark i dödens senast. Och Global Attention var otäckt bra näst senast.

V75-4: Månlykke A.M. är Sveriges bästa kallblod och står 20 meter före sina utmanare. Utgången är given, årsdebuten var bländande.

Kan inte bli bättre

V75-5: Vikens High Yield är ruskigt bra men årsdebut och dödens på Final Dream gör honom sårbar. Final Dream kan mycket väl leda hela vägen, uppgiften kan inte bli bättre. Cab Lane är en kanon, på sikt en häst för eliten.

V75-6: Jag spikade McGarret senast och han gick okej som trea, även om det sista klöset saknades. Nu rycks alla skor men ingen tror på honom, utom jag då. Rally Hans är veckans vrål. Intrycket senast var strålande. Jag dubblar med honom.

V75-7: Svåraste guldloppet i år? Tror mest på Selmer I.H. som var skoningslös senast. Annars hejar jag på On Track Piraten och varnar för Sir Henry P.Hill. Titta på Henry senast. Gör det. Kolla på hur han ser ut när galoppen kommer. En procent.


ANNONS: Jackpott 35 miljoner. Här kan du rygga Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


Nybrinks tre bästa:


1. 13 Love No Pain (Romme, V75-2)

Mycket bra tre gånger i rad. Toppchans, spikas.


2. 9 McGarret (Romme, V75-6)

Härlig spurtare, bra läge. Får en ny chans. Drag.


3. 8 Sir Henry P.Hill (Romme, V75-7)

Galopp under full attack i guld senast. Storskrällen.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 2-6-4-10-1-7 (res 9-12)

V75-2: 13 Love No Pain (res 4-2)

V75-3: 6-3-4-10-12 (res 11-2)

V75-4: 8 Månlykke A.M. (res 12-3)

V75-5: 6-4-10 (res 12-9)

V75-6: 9-4 (res 2-6)

V75-7: Alla tolv hästarna (res 7-3)

2 160 rader/1 080 kronor

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!