Mejla

Natasha Azarmi

Att det blir en tjej som vinner känns som en seger i sig

Men Caspar kändes som gruppens mest självklara artist

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Det blir en tjejfinal trots allt.

Kvällens semifinal avrundades med något av en skräll när förhandstippade Caspar Camitz föll på målsnöret.

Finalisternas jubel. Nadja Holm och Paulina Pancenkov fick flest röster av tittarna.
Foto: TV4
Finalisternas jubel. Nadja Holm och Paulina Pancenkov fick flest röster av tittarna.

Caspar Camitz och Nadja Holm var från allra första början förhandstippade att stå i final. Fram till i kväll satt de med lägst odds hos spelbolagen, med Caspar i överlägsen ledning.

Men resultatet blev något helt annat.

Kanske var det juryns låtval som påverkade, under kvällens första halva kändes en tjejfinal som det enda självklara.

Hon krossade allt och gjorde sitt bästa framträdande

Paulina Pancenkov bjöd på ett riktigt Globen-ögonblick, med powerballaden ”I am telling you I’m not going” krossade hon allt och gjorde sitt bästa framträdande.

Och juryn gav Nadja en välkänd Zara Larsson-hit som dessutom passade henne väldigt bra.

Desto märkligare kändes valet att låta Caspar tolka Ike & Tina år 2020. Nova Luther fick i sin tur tampas med en låt som få tittare nog kände igen. Dua Lipas popnummer kräver också ovanligt mycket självförtroende.

Nova blev därmed först ut att åka. Men hennes säregna kvaliteter, inte minst vanan att blanda gammal soul med nutida pop, gör henne till någon vi kommer att få se mer av.

Många i vår chatt har kallat honom för ”tillgjord” eller ”för mycket”, men känslan han förmedlar på scen går inte att fejka

Under hösten har mina ”Idol”-krönikor sällan varit helt positiva. Mest på grund av bristen på konstruktiv kritik från juryns sida, vilket ofta har fått deltagarnas framträdanden att kännas som karaokesång.

”Men det har ju varit det bästa startfältet på flera år!”, kanske ni tänker. Ja, idolerna har bjudit på väldigt starka sånginsatser. Men det handlar lika mycket om att visa upp ett personligt id som sticker ut i artistmyllret där ute.

Foto: TV4
Caspar har förstått att det gäller att sticka ut som artist, tycker Natasha Azarmi.

Där har Caspar hela tiden legat i framkant. Många i vår chatt har kallat honom för ”tillgjord” eller ”för mycket”, men känslan han förmedlar på scen går inte att fejka. Och när han i kväll gjorde en ömhudad tolkning av ”Bang bang” kändes han återigen som gruppens mest självklara artist. Att han föll på målsnöret spelar därför mindre roll, hans artistiska framtid är redan säkrad.

Men finalen då? Det kommer att bli den jämnaste på flera år. Och att det blir en tjej som vinner för första gången sedan 2014 känns som en fin seger i sig.Av: Natasha Azarmi

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN