Mejla

Malin Wollin

Skrota rut-terapin. I går

Publicerad:
Uppdaterad:

KOLUMNISTER

Det var i Stockholm det hände.

Jag satt på tunnelbanan, kramade min handväska som i en tecknad serie och kände mig annorlunda. Alla som har besökt Stockholm vet vad jag pratar om; man låtsas att man kan skillnaden mellan tunnelbanestationerna Rådhuset och Rådmansgatan och gör allt för att ansiktet ska vara precis så där blasé så att det nästan ser ut som om man har fått en lätt stroke på båda sidor av ansiktet. Man fantiserar om att svara surt om någon frågar något, som en äkta stockholmare.

Jag satt på tunnelbanan och försökte tänka citytankar när jag kände att någon tittade på mig.

Det var en reklamaffisch. Ett naket par med skum på, i ett badkar. De kysser varandra.

Och så budskapet:

”Parterapi från 249:-/per timme med RUT-avdrag.

Hemfrid. Låt ett proffs ta hand om städningen, så ni får mer tid för varandra.”

Foto: TT

Jag ville ställa mig upp i vagnen och gunga i gång den från sida till sida som man gör på lösa badbryggor om sommaren. Jag ville få folk att ramla ut i gången med det smattrade ljudet av ear pods som trillar ur örongroparna.

GODMORGON MÄNNISKOR! Varför är det ingen som river ner den här affischen? Är det så här vi ska ha det? Är ni med mig på en liten revolution? Ska vi marschera mot slottet, ska vi rita ett plakat, ska vi förändra vår stat?

Jag vill inte vara med om det ska vara så här.

Statligt subventionerade tusenlappsmiljoner ska alltså gjuta olja på vågorna hemma hos barnrumpor som bråkar om dammsugning.

 

Ropen skalla: bra förskola åt alla, färre plågsamma djurtransporter och lite bidrag så att Erik kan köpa våttorkning på det att Sandra må ta i hans penis igen.

För som det är nu så är Sandra så bitter och sur och liksom sluten.

Gå in på hemfrid.se och se vad de tillsammans med svenska staten kan göra för just ert förhållande. Mer hemstäd, mer hemfrid, mer tid tillsammans i badkaret där någon annan har skrubbat bort sorgkanterna. Sorgkanterna i förhållandet försvinner på köpet. Vad bråkade vi ens om? Det är så härligt att komma hem på torsdagen till ett hus som luktar såpa och skattelättnader.

Städfirman har lämnat en blomma och ett fint meddelande på köksbordet, åh!

 

Sandra tar ett rejält tag om Eriks penis. Eriks penis blir glad.

Om inte Erik och Sandra kan vara jämställda så kan hela samhället lika gärna vara ojämställt, så tänker jag att de tänker. Låt skiten brinna, bara vi har det bra.

Varför blev det så här, vi hade samma hemkunskapslektioner? tänker Sandra medan hon fyller badkaret med en badbomb från Lush.

Efteråt är både hemmet och Erik och Sandra fräscha.

Men glöm inte:

En ren kuk är en klen tröst i ett hem där man måste köpa städning för att hålla sams.


Barnanekdoter är så tröttsamma, jag vet …

… men min sjuåring undrade om jag kunde gissa vad han ska bli när han blir stor.

”Det börjar på Y”

”Yrkesofficer?”
 
(Rätt svar är Youtuber, något varje normal person skulle förstått. Vad gör ens en yrkesofficer?)

Publicerad: