Tankovic tillbaka: ”Jag är med mot Göteborg”

Publicerad:
Tankovic är redo för IFK Göteborg.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Tankovic är redo för IFK Göteborg.

FOTBOLL

Glädjebesked för Bajen.

Muamer Tankovic är skadefri och redo för IFK Göteborg.

– Det är otroligt skönt, säger han.

Tankovic haltade av mot Puskas i Europa League-kvalet men är med i Hammarbys trupp som tar tåget till Göteborg under onsdagen.

– Min status är bra. Jag känner mig pigg, har inga skador så jag är med mot Göteborg. Sedan får vi se hur mycket jag spelar på planen.

”Inte varit godkänt”

Bajen var en av guldfavoriterna inför säsongen men sladdar på en sjundeplats i tabellen. En missräkning som Tankovic inte försöker snacka bort.

– Vi har inte varit godkända. Så enkelt är det. Man ska vara helt ärlig och säga att den här säsongen inte blivit som vi önskade. Vi har inte presterat det bästa vi kan, det alla vet att vi kan prestera. Men mycket kan hända och säsongen är inte över än. Vi vill rätta till saker och se till att vi hamnar på en bra plats i tabellen, säger han och fortsätter:

– Supportrarna kan vänta sig att vi ska ge allt, i varenda match. Jag kan inte ljuga och säga att vi ska vinna varje match, men vi ska försöka göra det. Vi kommer ge hundra för att vinna.

”Jag hade inte varit glad, men det angår inte mig”

Är ni favoriter i en bortamatch mot IFK Göteborg?

– Bra fråga. Kollar man på tabellen så är vi det. Det känns bra i gruppen och på träningarna. Vi åker till Göteborg för att vinna matchen.

Hur reagerade du när Poya Asbaghi fick sparken?

– Jag reagerade inte så mycket. Det angår inte mig och Hammarby. Det är deras problem att de sparkar sin tränare mitt under säsongen. Hade någon sparkat min tränare mitt under säsongen hade jag inte varit så glad, men att IFK Göteborg gör det är inte mitt problem.

Tankovic är nöjd med träningarna under uppehållet och menar att truppen ser stark ut.

– Bojanic har hittat formen igen. Abbe Khalili börjar växa in i det mer och mer. Magyar är tillbaka och då har vi många bra mittbackar, Simon Sandberg är också på gång. Folk börjar hitta rätt igen. Det känns bra.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.