Ericson: ”Inte så imponerad av England”

avJohan Flinck, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

KIELCE. Det blev en poäng mot England efter Linus Wahlqvists straffmiss.

Efter premiären var Sverige inte imponerat av motståndet.

– Jag trodde absolut att de skulle vara bättre, säger Pawel Cibicki.

– Det är skandalöst, säger Sportbladets Simon Bank i Kanal 5:s sändning.

Sverige målade upp England som stora favoriter inför premiären i U21-EM. Det var också engelsmännen som började bäst. Men Sverige spelade upp sig och hade kunnat få med sig tre poäng efter att Linus Wahlqvist bränt en straff i andra halvlek.

– Jag tycker att vi för stora delar av matchen och är snäppet närmare än dem, säger Anton Cajtoft.

”Inte så imponerad”

Förbundskapten Håkan Ericson, som inför premiären sa att England var ”skyhöga” favoriter, var inte lika imponerad efteråt.

– Jag tycker att man ser att England har en hel del respekt för oss och det är stort. De är fysiska, väldiga snabba på kanterna och duktiga på fasta situationer, men jag kanske inte är så imponerad över dem spelmässigt, säger han. 

Inte heller Pawel Cibicki var bländad av engelsmännens spel. 

– De här var inte så jättebra. Eller bra och bra. Men man fick mycket tid hos dem. De följde inte med när jag droppade så det var bara att vända upp och köra, säger han och fortsätter:

– Jag trodde absolut att de skulle vara bättre.

”Det är skandalöst”

Sportbladets Simon Bank, som var expert i Kanal 5, sågade England rejält efter slutsignalen.

– Jag tror nästan att man blev chockad över hur blekt England var. Den oerhörda besvikelsen man känner, den kvalitén de ska ha individuellt. De kommer med fina namn, från fina klubbar och allt, säger Bank och fortsätter:

– Har ingen idé, har ingen energi, har ingen frenesi, har knappt några chanser. Det är skandalöst. Man pratar mycket om lyftet som engelsk fotboll har fått på landslagshåll. Man är U20-världsmästare, vinner Toulon-turneringen och U17-landslaget spelar EM-final. Och så kommer det här.

Publicerad: