Hotet mot nya ”Parneviks”: Riskerades att stoppas

Folkkära familjen var nära att stoppas: Gjorde det för gästerna

avEmilia Berntsson

Tidsbristen höll på att sätta stopp för inspelningen innan den ens dragit igång.

Men till slut var det alla de tidigare gästerna som avgjorde det hela.

– Jag tror vi insåg vilka möten vi har haft, det är ju ganska otroligt vad vi har fått vara med om, säger Jesper Parnevik.

Trots att de tackade nej ”på riktigt” till en tredje säsong av ”Parneviks” dyker den folkkära familjen upp i rutan igen. Den 7 februari har programmet nypremiär på TV3, men det var långt ifrån självklart att de skulle få till det.

– Jag spelade fulltid, Peg och Penny var iväg på college, Peg jobbade med musiken, Philippa har sitt sista år innan hon ska till college och så vidare. Men sedan kom TV3 tillbaka med ett schema igen som fungerade i teorin, säger Jesper Parnevik.

Efter ett familjemöte var det klart och den nya säsongen började spelas in i november, en säsong de alla känner sig väldigt hemma i.

– Jag tror att vi kände oss mer bekväma framför kameran nu. I säsong ett var vi inte hundra procent oss själva än men den här säsongen kände jag att man inte ens behövde sminka sig, man behövde inte vara någon annan än sig själv, säger Penny Parnevik.

”Är mycket avundsjuka”

Den största anledningen till att de faktiskt valde att göra ytterligare en säsong är alla gäster de har fått träffa genom åren och alla möten som har uppstått.

– Vi vet ju inte vilka gästerna är många gånger, vi har ingen klar bild över vilka de är vilket gör att vi inte har någon förutfattad mening om gästerna överhuvudtaget, säger Mia Parnevik.

Jesper håller med och tycker det är bra att barnen, och tittarna, får höra så många olika människors livshistorier.

– Jag tror att barnen insåg vilken fantastisk information de här människorna sitter på, allt de har gjort i sina liv, för nu är barnen i den fasen att de ska välja vad de vill göra, säger han.

Men det finns naturligtvis baksidor. Även om familjen Parnevik till stor del hyllas på sociala medier är det svårt att komma undan från näthatet. Tanken från början var till och med att helt hålla barnen utanför, för att skydda dem från elaka kommentarer.

– Jag tror att vi förstått att det är mycket avundsjuka, vi är ganska bekväma i oss själva nu också så det stör oss inte så mycket, säger Philippa Parnevik.

Första julen i Sverige sedan 1988

Just nu befinner sig hela familjen i Sverige för att fira jul för första gången på 28 år, första gången någonsin för barnen.

– Jul är väldigt speciellt för oss, jag älskar jul och börjar fira typ första november i stort sett. Men nu gör vi det annorlunda i år, säger Mia Parnevik.

Vanligtvis är familjen väldigt fäst vid sina jultraditioner med bland annat julfilm och kakor kvällen innan, barnen bygger sängar och sover runt granen och de äter julgröten i morgonrockarna.

– Sedan är det väldigt viktigt att tomten är på riktigt, för en gång var det en gäst som sa att tomten inte finns och barnen blev så arga, säger Mia Parnevik.

– Jag tror fortfarande på tomten, säger Philippa Parnevik och får snabbt medhåll av både Penny och Phoenix.

ARTIKELN HANDLAR OM