Lasse Kronér till attack mot advokaten: ”Patetiskt”

avJakob Meijer

1 av 4

Lasse Kronér rasar mot advokaten Elisabeth Massi Fritz efter målsägandesidans begäran om överprövning.

– Detta blir mer och mer patetiskt, säger han.

Förundersökningen mot Lasse Kronér lades ner i onsdags. På torsdagsmorgonen meddelade Elisabeth Massi Fritz, advokat till kvinnan som tidigare polisanmälde Kronér, att de begär överprövning av åklagarens nedläggningsbeslut.

”Min klient känner sig otroligt kränkt och utnyttjad. Hon anser att de här är allvarliga brott som ska tas på allvar. Eftersom det finns stödbevisning borde också den utpekade ha förhörts och konfronterats med alla uppgifter. Detta har ej skett”, skriver hon i ett mejl till Nöjesbladet.

Lasse Kronér har tidigare berättat att han hållit sig undan sociala medier sedan han anmäldes. Men efter att kvinnans advokat Elisabeth Massi Fritz meddelat att man begär överprövning, valde Kronér i dag att skriva sitt första Twitterinlägg på tre och en halv månad.

— Jag skrev att en lögn blir inte en sanning för att du skriker den högre och fler gånger. Det tycker jag stämmer ganska bra med detta, säger han och går till attack mot Massi Fritz.

– Detta blir mer och mer patetiskt, den här så kallade advokaten verkar mer vilja ha sin bild i tidningen.

Kronér: ”Jag har inte gjort något fel”

Målsägandesidan menar att Kronér borde ha förhörts i samband med förundersökningen. Kronér menar att det snarare stärker hans sak att han aldrig kallats till förhör.

— Åklagaren har lagt ned extremt mycket arbete vilket också står i hans uttalande, han har lagt ner tre och en halv månad. Jag är inte kallad av åklagaren, han anser att i det som presenterats av målsägande finns absolut ingenting brottsligt. Jag har inte gjort något fel i detta.

Hur kommer du att agera nu?

– Jag har massa funderingar vad jag ska göra, men jag tar det när det är läge att prata om det.

Få bästa kollen på vad som händer i nöjesvärlden - följ Nöjesbladet på Facebook