Finska bragden är årets ögonblick i esport

Av: Sebastian Parkkila

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Blizzard

Finländske 20-åringen Joona "Serral" Sotala chockade världen när han vann VM i Starcraft 2.

Nu har segern utsetts till årets esporthändelse av ESPN.

”I ett enda ögonblick förändrade han historien”, skriver sajten.

Esportåret 2018 rör sig mot sitt slut, och ESPN har nu utsett sin årliga vinnare av ”Årets ögonblick”. Vinnare blev finske Joonas Sotala, mer känd som Serral, som vann VM i Starcraft 2 i höstas.

I och med segern så bröt han en 20-årig koreansk dominans, och det har i alla tider känts otänkbart att någon annan än en av de koreanska storstjärnorna står som världsmästare.

Men supertalangen vann finalen mot koreanske stjärnan Kim ”Stats” Dae Yeob på ett minst sagt övertygande sätt och kan därmed titulera sig som världens bäste.

”I ett enda ögonblick förändrade han historien”, skriver ESPN om ögonblicket.

Bland övriga nominerade ögonblick så fanns Dota2-laget OG:s seger mot turneringens storfavorit PSG.LGD i finalen av The International – esportturneringen med störst prissumma i världen. Med sig hem tog de nästan 100 miljoner kronor.

Svensk nominerad

På listan var även Cloud9:s bragd i League of Legends-VM med, då det amerikanska laget mot alla odds nådde semifinalen i världens största esportturnering.

Cloud9:s lag i CS:GO var också nominerat efter den osannolika segern i Boston-majorn efter finalen mot Faze Clan.

Den sista, och kanske mest överraskande, nomineringen gick till svenske 24-åringen William "Leffen" Hjelte som vann melee-titeln i Super Smash Bros vid Evolution Championship Series.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN