Enklare sex och fler partners i framtiden

avWilliam Svärd

Rädd att inte hänga med i nya sextrender?

Oroa dig inte. Sex blir enklare i framtiden.

– Det kommer handla om att ta en snabbis eller en vanlig missionär.

Foto: Jupiterimages

Det säger Lisa Lönner Pulkkinen på PS Group som ligger bakom Storstadsbarometern. Det är en stor undersökning bland unga av vad de tror blir framtidens trender.

När det gäller sex och samliv fanns det i huvudsak två olika teorier om hur det blir i framtiden.

”En snabbis”

Den ena är att sex kommer bli enklare.

– Det har varit så mycket extremt sex den senaste tiden. Nästan alla förväntas köra med spanking. Nu blir mer vanligt vardagssex. Det kommer handla om att ta en snabbis eller en vanlig missionär. Helt enkelt att inte göra det så komplicerat, säger Pulkkinen.

Den andra teorin som de svarande trodde på var fler tillfälliga partners och polygama förhållanden. ”Blir vanligare att ha sex med vänner och bekanta” svarade till exempel en person. ”Fler personer, öppnare förhållanden” svarade en annan.

Skyddar sig inte

Fler partners och mer sex skulle kunna innebära vissa hälsorisker för framtidens unga. Många av de svarande sade sig nämligen vara väldigt dåliga på att använda kondom och andra preventivmedel.

Samtidigt hänger det bra ihop med en annan trend som visade sig i undersökningen, den att unga i framtiden kommer skaffa barn tidigare än i dag.

– Unga vill bli vuxna tidigare i stället för att försöka hänga kvar i ungdomen. De tycker inte att det är något problem att bli med barn tidigt, säger Pulkkinen.

Undersökningen har gjorts i form av webbfrågor till 400 personer mellan 16 och 40 år i Stockholm, Göteborg och Malmö. De har valts ut bland Nöjesguidens läsare och anses ha en särskild fingertoppskänsla för trender.