Sköna, varma Koh Samui

Svajande kokospalmer, soldränkta sandstränder, turkosblått vatten. Klassiska paradisön Koh Samui i Thailand gör ingen besviken när det gäller skönhet. Du hittar länkar för nedladdning av resguiden i botten av artikeln.

Här väntar dessutom ett rejält utbud av boende, nöjen och aktiviteter, vilket gör det busenkelt att skräddarsy semestern – oavsett reskassans storlek.

Från att ha fört en lätt anonym och sömnig tillvaro som budgetfavorit bland världens backpackers under 1970- och 80-talen, är Koh Samui i dag en modern turistdestination med internationell flygplats, flera välutrustade sjukhus och annat som gör det både bekvämt och tryggt att semestra här.

Så skriver  Charlotte Raboff och Joakim Lloyd Raboff i inledningen till resguiden till Koh Samui.

Följ med dem till ön som trots sin ökande popularitet ändå lyckats behålla både charmen och sin höga mysfaktor – och som även fungerar som nav i sydöstra Thailand. Det är både lätt att ta sig hit från andra delar av landet och att resa vidare ut till öarna runt omkring. Och det är i dag väldigt populärt att kombinera resan hit med utflykter till grannöarna Koh Phangan och Koh Tao.

Något av innehållet i guiden:

  Därför Koh Samui!

  Se och göra

  Boende – från budget till lyx

  Stränder

  Orter på ön

  För små & stora barn

  Vad blir det för mat?

  Mat med utsikt

  Loungehäng utomhus

  Spa & massage

  Shopping

  Koh Phangan

  Koh Tao

  Praktiska fakta
 

Reseguiden till Koh Samui består av 28 A5-sidor och publicerades i november/december 2011.

Plus-prenumeranter laddar ner guiden utan kostnad!

ARTIKELN HANDLAR OM