Jordan Larssons missnöje efter tidiga bytet

avJohannes Hägglund, Malin Wahlberg, Per Bohman

NORRKÖPING/STOCKHOLM. Jordan Larsson blev utbytt redan i den 55:e minuten.

Då gestikulerade han ilsket mot sin tränare.

– Sett till min prestation tycker jag inte ska bli utbytt. Men någonstans har det varit ett mönster att gör man inte mål inom 60 minuter blir man utbytt, säger Larsson.

IFK Norrköping kunde gå till halvtidsvila med 2-1 mot Malmö FF efter att Kalle Holmberg gjort båda målen. Redan tio minuter in i den andra halvleken fick Jordan Larsson lämna planen.

Det gillade inte anfallaren. Väl vid sidlinjen slog Larsson ut med armarna och ville inte ta tränarens Jens Gustafssons hand. I stället såg han frågande ut till bytet och viftade med armen åt Gustafsson efter att tränaren visat Larsson mot bänken.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Hela säsongen har varit frustrerande. Jag vet inte. Jag gjorde det jag skulle defensivt och även offensivt tycker jag, men tydligen räcker det inte till, säger Larsson till Sportbladet.

Larsson har bara gjort ett mål i årets allsvenska och det kom den 15 april.

– Jag ville inte skylla på det ena eller det andra. Det handlar om att prestera, men jag har inte fått optimala förutsättningar. Jag har startat en eller två matcher som anfallare. Resten har jag spelat på vänsterkanten. Återigen ska jag ut och göra jobbet, så enkelt är det. Jag har inte spelat en 60-minutare sedan jag kom och det är sex matcher kvar. Det var mycket snack hit och dit att jag skulle komma hit och spela, men det har jag inte sett. Men det finns inte så mycket att göra. Jag är glad för att laget vinner, det är det viktigaste, säger Larsson, som inte fått någon förklaring till bytet.

– Fråga honom (Jens Gustafsson). Jag har inte fått någon förklaring.

Foto: C MORE

Tog inte tränarens hand

Är du förvånad över bytet?

– Sett till min prestation tycker jag inte att jag ska bli utbytt. Men någonstans har det varit ett mönster att gör man inte mål inom 60 minuter blir man utbytt, det har varit så alla matcher jag blivit utbytt. Någonstans sitter det i bakhuvudet, säger Larsson

Med lite distans till det, hur ser du på din reaktion då du blir utbytt?

– Det kanske aldrig är rätt att reagera så, men det klart det är så frustrerande när jag har så mycket ambitioner med min fotboll, men jag inte kan få ut det. Jag vill visa vad jag kan, men jag känner inte att jag har kunnat visa det i Norrköping, säger Larsson, som trots sparsamt med speltid inte har några planer på att lämna klubben.

– Jag fokuserar på Norrköping. Jag har ett treårskontrakt och det är inte så att jag ska byta klubb, säger han.

Gustafsson och Thern försvarar

Jens Gustafsson är förstående till Larssons agerande.

– Det är ingen spelare som blir glad när han blir utbytt. Det är fel läge att prata om det i dag.

Hur ser du på att han demonstrativt visar sitt missnöje?

– Det är en drivkraft som spelarna har, att vilja vara kvar på planen. Det är inget jag värderar. Jag vill att alla spelare ska vilja vara på planen. 

Även Simon Thern förstår Larssons frustration vid bytet.

– För mig är det ett friskhetsbeteende. Om du är inte besviken när du blir utbytt är något fel. Jordan känner väl att han gjorde en bra match senast och hade mer att ge. Bytet kom ju tidigt så det är inga konstigheter att han reagerar. Har han nog glömt det redan nu, och fokuserar på att hjälpa oss i nästa match, säger lagkamraten.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM