Manchester United bröt Watfords segersvit

avMalin Wahlberg, Simon Sjöstrand

FOTBOLL

Förra säsongen dröjde det till december innan Victor Nilsson Lindelöf hade gjort fyra matcher från start.

Nu är svensken redan där.

Efter segern mot Watford får landslagsbacken fina betyg i engelsk press.

Watford har gjort succé i inledningen av Premier League och vunnit fyra raka matcher. För Manchester United har det gått tyngre. 

Josè Mourinhos mannar har bara tagit två segrar och inte fått till spelet. Men i omstarten efter landslagsuppehållet tog United tre välbehövliga poäng.

Victor Nilsson Lindelöf fick chansen från start, medan Ken Sema bänkades i Watford. Från sidan fick svensken se Romelu Lukaku ge United ledningen. Bara tre minuter senare ökade Chris Smalling på till 2-0. 

Sema bänkades

Andrew Grey tände hoppet för Watford när han satte reduceringen i den 65:e minuten och jagade kvittering. Nemanja Matic åkte ut i den tredje tilläggsminuten efter att ha dragit på sig sitt andra gula kort och då kom matchens chans på den efterföljande frisparken.

Christian Kabasele nådde högst i luften och fick på en bra nick, men David de Gea stod för en jätteräddning och United kunde ta tre viktiga poäng.

Foto: ALL OVER PRESS

Lindelöf hyllas

Nilsson Lindelöf gjorde en stabil match i Unitedtröjan och får bra betyg i engelsk press. Manchester Evening News skriver att svensken gjorde ”en stabil insats” och Daily Express berömde svenskens passningsspel.

”Väldigt imponerande längd på passningarna och hanterade Troy Deeneys och Andrew Grays fysiska spel bra”, skriver tidningen.

Även José Mourinho berömde svensken.

– Han och Chris (Smalling) spelar väldigt bra. Det var viktigt för dem att klara av att spela mot två anfallare. De är starka, kan hålla i bollen och är bra på huvudet, så jag tycker att de tre (Lindelöf, Smalling och Fellaini) var väldigt viktiga för oss i dag igen, och när en mittback kan göra mål så är det förstås ännu bättre, säger tränaren enligt Goal.

Nilsson Lindelöf gjorde fjärde matchen från start den här säsongen. I fjol dröjde det enda till december innan han hade startat lika många matcher.

Ken Sema blev kvar på bänken hela matchen. 

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Ladda ner Sportbladets app – följ ditt lag 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM