Klart: Han tar över Östersund

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Östersund har presenterat en ny tränare efter Graham Potter.
Det blir Ian Burchnall som tar över tills vidare.
– Jag har stora skor att fylla, säger Burchnall.

För lite drygt två veckor sedan blev Graham Potter klar som ny tränare i Swansea.

Engelsmannen lämnade därmed allsvenska Östersund efter sju år i klubben.

”Jag tar med mig minnen som alltid kommer att finnas kvar inom mig. Att jag fick ha en roll i denna underbara klubb fyller mig med sådan stolthet som jag inte förklara. Jag älskar er”, skrev Potter i ett öppet brev då.

Han tar över Östersund

Och nu har klubben presenterat en ersättare.

På en presskonferens står det klart att engelsmannen Ian Burchnall tar över Östersund tillfälligt och kommer att assisteras av Brian Wake.

– Jag har stora skor att fylla. Jag pratade med Graham och jag har så mycket respekt för honom och laget. Det blir inget enkelt att fylla, men det bästa är att bygga vidare på det som redan finns. Jag kommer inte att riva upp allt och börja om från början, säger Burchnall.

Burchnall anställs som tillfällig huvudtränare – över åtminstone två matcher – samtidigt som klubben fortsätter att leta efter en ny tränare.

– Det är jätteroligt att vara här. Jag har följt klubben och gillar deras utveckling och framför allt det sätt som de spelar. Det ska bli spännande att vara en del av klubbens utveckling i framtiden, säger Burchnall.

Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN

Burchnall har ett förflutet i norska Viking Stavanger och Wake kommer närmast från en roll som tränare i division 2-laget IFK Luleå.

Kindberg om anklagelserna

Samtidigt fick ordföranden Daniel Kindberg frågor om de anklagelser som riktats mot Östersundshem – där Kindberg tidigare var vd – som gjort en egen utredning som visar på att mångmiljonbelopp förts ut till Peab och vidare till Östersunds FK.

– Jag vet inte om det är en anklagelse. Det här är en ÖFK-presskonferens så jag tänker inte kommentera det mer nu, säger Kindberg.

Sedan fick Kindberg frågan om han tror att medlemmarna fortfarande har förtroende för honom.

– Ja, det tror jag. Det tror jag definitivt.

Publicerad:

LÄS VIDARE