”Det har varit en otroligt tuff tid”

Av: Susanna Vidlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Magnus Hedman talade ut hos Malou von Sivers

Skandalrubrikerna har avlöst varandra.

Nu har fotbollsstjärnan Magnus Hedman, 37, talat ut i programmet "Efter tio" med Malou von Sivers.

– Jag har inte köpt sex. Däremot har jag levt ett liv som satt mig i dumma situationer de sista två åren och nu är jag ju dömd via hovrätten för sexköp, konstaterar Magnus Hedman i intervjun.

Den före detta landslagsmålvakten och TV4-kommentatorn Magnus Hedman har på senare år dömts för dopningsbrott och i hovrätten även för sexköp, efter att ha haft sexuellt umgänge med en rumänsk prostituerad kvinna på ett hotell i Täby utanför Stockholm.

Sedan skandalen med sexköpshärvan kom i dagen, har Magnus Hedman knappt vågat visa sig ute. Skammen var för stor. Han har känt sig smutsig, säger han. Tankar om självmord har funnits där.

– Mitt liv bara dalar mer och mer. Jag är inte stark nog att klara av det. Det har varit en otroligt tuff tid, säger han.

Slutat med spriten

Han har svårt att förklara hur han tänkte i det där hotellrummet i Täby och frågar sig själv hur han var som människa, var han befann sig någonstans då. För att få rätsida på tillvaron, går han i terapi.

Nu kände han att han måste få lätta sitt hjärta, att ge sin egen version av allt som hänt och han berättar att det här är den enda intervjun han tänker tala ut i.

Vissa dagar har han sovit bort på soffan, med hjälp av sömntabletter. Allt för att få dagarna, veckorna att gå. Nu har han slutat dricka alkohol, åtminstone för en period, och säger sig ha "vaknat upp".

Saknade mål

Han tror själv att skälet till det som hänt i hans liv, hur han gick från att vara en framgångsrik, hyllad fotbollsspelare till någon som dömts för dopingsbrott och sexköp, är att han blev vilsen när han slutade spela fotboll. Fotbollen var alltid hans trygga punkt i livet och när det tog slut, blev han "livrädd".

För Magnus Hedman är det värsta av allt att barnen har drabbats, att de kan läsa om sin pappa på löpsedlar och på internet.

Han säger sig ha en bra relation till exhustrun Magdalena Graaf och att de hjälper varandra med barnen. Enligt Magnus Hedman har hon varit ett bra stöd för honom när han har mått dåligt.

Det var i samband med flytten tillbaka till Sverige 2005 som äktenskapet med Magdalena började knaka i fogarna. Dealen var att hon skulle få göra karriär och att han skulle stötta henne. Men så blev det aldrig. Istället satsade Magnus Hedman på sin karriär och blir expertkommentator på TV 4.

I efterhand säger Magnus Hedman att han var "egoistisk" och att han inte lyssnade på Magdalena, vägrade ta till sig det hon sa.

Efter några turer fram och tillbaka, slutade deras relation med skilsmässa.

Dopningen

Nästa smäll: Dopningsbrottet.

Polisen misstänkte att Magnus Hedman använde kokain. Det visar sig att polisen hade fel. Istället upptäcktes det att han hade den förbjudna substansen stanozolol i blodet.

Hedman blånekade till att ha tagit några otillåtna preparat, skyllde på ett näringstillskott från USA. Men Magnus Hedman ljög. Och med lögnen målade han in sig i ett hörn.

– Det jag väljer direkt är att ljuga och sedan måste jag hålla mig till min lögn, annars tappar jag ännu mer i trovärdighet. Jag tog tabletter och det var på grund av ren fåfänga. Jag idrottade inte längre och var rädd att min kropp skulle falla ihop.

Nu har Magnus Hedman börjat arbeta med musik.

Terapin är något som han planerar att fortsätta med, för att hitta ett mål med sitt liv och få svar på sina frågetecken. Han vill ta steg framåt som människa, få slut på alla spekulationer och säga sanningen. Och den uppger han sig ha sagt i intervjun i dag.

Publicerad: