Torres hyllas efter sina två klassmål

avKristoffer Bergström

FOTBOLL

”Man märker hans hunger”

Hur piggar man upp en ifrågasatt anfallare som är mitt i en lång avstängning?

Ställ honom framför den belgiska liganians skraltiga försvar.

Metoden funkade perfekt för Fernando Torres, som tackade med två klassmål.

Torres höst har varit okej, men mätt mot förra skitsäsongen har den varit strålande. Benen har fått fart och två ligamål är i alla fall mer än det enda han satte för Chelsea i våras.

Så kom det röda kortet mot Swansea. Så kom avstängningen i tre matcher.

Den spanska storvärvningen riskerar nu att än en gång hamna utanför Chelseas startelva, men fick förtroende i Andre Villa-Boas lag till gårdagens möte med Genk.

Hyllade Torres

Det belgiska mittenlaget var valpigt. Torres sumpade en tidig chans, justerade siktet, kom tillbaka och placerade in 2–0 efter elva minuter. En kvart senare löpte han in i straffområdet och nickade in 3–0.

Det blev 5–0. Efteråt lyfte lagkamrater och tränare fram Fernando Torres insats. Villa-Boas låtsades som att det aldrig existerat någon svacka.

– Det var aldrig en fråga om att han skulle hitta formen. Det är viktigt för en spelare att känna självförtroende och jag tror han är säker på sina egenskaper. Han har gjort ett stort jobb för laget och jag tycker att han alltid har varit i form, sa tränaren.

”Märker hungern”

Målvakten Peter Cech strösslade lika glatt med berömmet.

– Man märker hans hunger efter att vara på planen och göra mål. Det var bara otur att han inte satte en tredje boll, sa målvakten och fortsatte:

– Vi visste att det inte skulle bli lätt om mentaliteten var fel, men mentaliteten var briljant. Därför fick vi allt att se lätt ut.

ARTIKELN HANDLAR OM