Brynäs jagar Djurgårdens succétränare

avHans Abrahamsson, Tomas Ros

Foto: Bildbyrån

Brynäs var muntligt överens med Christopher Heino-Lindberg som ny målvaktstränare.

Men slutförhandlingarna har gått trögt.

Nu har Brynäs i stället gett Djurgårdens Jan Öhman, 33, ett erbjudande.

Det har varit lite ruljans på målvaktstränarsidan i SHL. Djurgården valde att inte förlänga kontraktet med Jan Öhman, som är mannen bakom Adam Reideborns utveckling. 

Brynäs valde att bryta kontraktet med Anders Palm, som den här säsongen jobbat med David Rautio och Joacim Eriksson, som båda har svarat för starka insatser under säsongen. 

Ett besked som Palm fick av Sportbladet. 

Redan för ett par månader kunde Sportbladet berätta att Brynäs var muntligt överens med Christopher Heino-Lindberg, det fanns till och med ett färdigt kontrakt. 

Men förhandlingarna kom inte till en underskrift. Enligt vad Sportbladet erfar handlade det om att Brynäs ville ha en målvaktstränare som även kunde ”tagga” all statistik, som i dag är så viktig.

Tränat Brynäsmålvakten

Sedan blev det tyst i förhandlingarna, Heino-Lindberg säger att han inte hört något från Brynäs på tio dagar. Men för också förhandlingar med ter andra klubbar.

I stället har Brynäs valt att gå vidare med andra namn, bland andra Stefan Persson, den förre AIK-tränaren som numera håller till i Spartak Moskva. Men enligt vad Sportbladet erfar blev Djurgårdens Jan Öhman i fredags kontaktad av Brynäs sportdirektör Andreas Dackell och erbjöds tjänsten. Nu är det upp till Öhman att ta ett beslut. Öhman ska också, enligt Sportbladet uppgifter, även ha ett erbjudande från sin förra klubb, Södertälje.

– Om Brynäs valt ”Janne” så är han en toppen kille och har gjort det bra i Djurgården och jag önskar honom all lycka, säger Heino-Lindberg. 

En tydlig koppling mellan Brynäs och Öhman är målvakten Joacim Eriksson, som nu är i Brynäs men som hade Öhman som målvaktstränare under förra säsongen då Ericsson tillhörde Djurgården.

Öhman har jobbat i Djurgården de fyra senaste säsongerna och har haft hand om målvakter som Mantas Armalis, Mikael Tellqvist, Adam Reideborn och Joakim Eriksson