Överlägsna stjärnan inbjuden till storlopp

avErik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: HESTEGUIDEN.COM / HESTEGUIDEN2018/ANDERSKONGSRUD

Italienska stjärnhästen Urlo Dei Venti pulvriserade motståndet i Oslo Grand Prix.

Nu är han inbjuden till Hugo Åbergs Memorial på Jägersro.

– De var väldigt intresserade av att komma till Jägersro och vårt största lopp. Väldigt glädjande, säger sportchefen Mats Ahlkvist.

Storloppet i Malmö avgörs tisdagen 31 juli över sprinterdistans 1 609 meter och har ett förstapris på en miljon kronor.

Och första häst som är klar för start är högoktanig: söndagens suveräne Oslo Grand Prix-vinnare Urlo Dei Venti.

Italienske topphästen tog ledningen i det norska storloppet, sedan gav han aldrig motståndarna någon chans och vann med ”halva” upploppet.

Tog kontakt efter segern

Det var efter vinsten i Oslo som Jägersros sportchef Mats Ahlkvist, med hjälp av Rune och Mia Holmen, tog kontakt med ägarkretsen kring den italienska stjärnan. Och Ahlkvist fick ett positivt besked.

– De var väldigt intresserade av att komma till Jägersro och vårt största lopp. Väldigt glädjande, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist i ett pressmeddelande.

”Fått en bra start”

Urlo dei Venti fick en inbjudan att vara med i Elitloppet, men kretsen kring hästen valde då att stå över. Den italienske femåringen vann i våras Gran Premio della Lotteria i Neapel och imponerade då lika mycket som vid segern i Oslo. Välkände Enrico Bellei är ordinarie kusk på hästen som tränas av Gennaro Casillo.
– Nu känns det som om vi fått en bra start på Åbergsfältet, fortsatte Ahlkvist och hintade om att det finns ett par hästar till som kan bli klara den närmaste tiden.
– En oerhört spännande och intensiv tid med många kontakter och tankar, men det känns som om förutsättningarna för ett riktigt kanonlopp finns i år.
Sedan tidigare har Up and Quick fått en inbjudan efter vinsten i franska Argentan. Även vinnarna i Mikkeli, La Capelle och Årjängs Stora Sprinterlopp får en inbjudan till Hugo Åbergs Memorial.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Jägersro

Trav

Elitloppet

Hästar

Neapel