"Therese Sjögran avslutar karriären"

avKristopher Karlsson

Uppgift: Färdigspelat för stjärnan

1 av 12
Therese Sjögran väntas tacka för sig på en presskonferens 12.30 i dag.

Therese Sjögran, 38, lägger skorna på hyllan, skriver Expressen i dag.

Den svenska landslagsstjärnan uppges avsluta karriären direkt efter sommarens VM i Kanada.

Hon har det överlägsna svenska rekordet för antal landskamper, 210, och är en nyckelspelare i Pia Sundhages landslag och klubblaget FC Rosengård.

Nu har den skånska klubben kallat till presskonferens 12.30 i dag och enligt Expressen kommer det att meddelas att veteranen tackar för sig.

Vidare kommer hon omedelbart att ta över jobbet som sportchef i FC Rosengård. Som mentor får hon nuvarandra, frispråkige, sportchefen Erling Nilsson.

Malmö trogen

Nilsson själv bestämde sig att sluta efter anonymt hat. Anledningen till hatet var att han var väldigt kritisk mot hur svenska fotbollförbundet och TV4 behandlat damfotbollen vid fotbollsgalan.

Therese Sjögran Sjögran inledde karriären i Harlösa IF. 1991 gjorde hon sin första seniorsäsong med Veberöds AIF. Som 22-åring, 2001, kom honom till Malmö FF, där hon spelade tio säsonger innan hon provade på ett år i USA. 2012 återvände hon till Malmö, och FC Rosengård.

Hon har gjort 21 mål för landslaget, hon har bland annat ett VM-brons, ett VM-silver och ett EM-silver på cv:t. Hon har vunnit Diamantbollen två gånger, 2007 och 2010.

ARTIKELN HANDLAR OM