Viasat har köpt La Liga och Serie A

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Priset: 140 miljoner per säsong

1 av 3

Viasat förvärvar La Liga, Serie A och Ligue 1.

Enligt uppgifter till Sportbladet betalar kanalen 140 miljoner kronor per säsong för att visa de tre ligorna.

– Internationell fotboll har aldrig varit så intressant och så viktig för så många, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.

TV4: "Var inte så prioriterat för oss".

Viasat stärker sin position när det gäller internationell fotboll.

Nyligen blev det klart att bolaget har förlängt rättigheterna till Champions League och Premier League över säsongerna 2017/2018 respektive 2018/2019.

Viasat sänder också sedan tidigare engelska FA- och Ligacupen, engelska Championship, holländska Eredivisie samt tyska cupen.

”En stolthet”

Och nu är det alltså klart med spanska La Liga, och italienska Serie A från och med den här säsongen, och franska Ligue 1 från och med nästa säsong.

– Det känns fantastiskt bra. Det är något alldeles speciellt att samla alla dessa fantastiska ligorna i ett och samma hus. Det är en otrolig känsla, en stolthet att MTG gör en sådan här satsning, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.

Enligt Sportbladets uppgifter kostar kalaset 140 miljoner per säsong för de tre ligorna. För rättigheterna till Premier League, som kanalen nyss säkrade, fick Viasat betala nästan en halv miljard.

Vill inte prata abonnemangspriser

Hur har ni råd med detta?

– Jag kommenterar ju aldrig priser, men vi upplever att intresset är väldigt stort för de här ligorna. Internationell fotboll har aldrig varit så intressant och så viktig för så många.

Från MTG-håll vill man inte bekräfta huruvida abonnemangen – med de nya rättigheterna – nu blir dyrare.

– Vi har ju precis säkrat rättigheterna och ser över hur vi paketerar dem bäst för våra kunder. Så snart vi är klara med det så kan vi berätta mycket mer, men där är vi inte än. Vi får be att få återkomma i den här frågan helt enkelt, säger MTG:s presstalesperson Aurora Stark. 

Men att priset ligger kvar på samma nivå måste vara uteslutet?

– Som sagt, vi kan tyvärr inte kommentera ännu vad avtalen innebär för våra kunder, det är inte klart än. Vi får återkomma.

De nya rättigheterna för La Liga och Serie A sträcker sig över 2018 och premiärsändningarna är redan i helgen i Viasat Fotboll och Viaplay.

”Ett tryck på oss”

När ni förlängde Premier League-rättigheterna firade ni med champagne. Är det för tidigt på morgonen för något liknande nu?

– Det får väl bli en pizza på redaktionen på lunchen, skrattar Nunstedt och fortsätter:

– Det är väl först vid 17-tiden det blir aktuellt med skumpa.

LISTA: Sportprofilerna som tjänar miljoner i TV-rutan

Publicerad: