SR-profilernas ilska över nedläggningen

”Kämpat arslet av oss med små resurser”

avTorbjörn Ek

1 av 2 | Foto: Marcus Ericsson

Sveriges Radio lägger ner P5 STHLM.

Kanalens profiler tog beskedet om nedläggningen med bestörtning.

”P5 läggs ner! Trots att vi ökat i den tuffa målgruppen 25-45. Trots att vi kämpat arslet av oss med små resurser”, skriver programledaren Farzad Nouri på Twitter.

Sveriges Radio lägger ner P5 STHLM. Det meddelandes under onsdagen i ett pressmeddelande med rubriken ”Sveriges Radio storsatsar på P4 Stockholm”.

Där meddelade bolaget att man samlar resurserna för lokalradion i Stockholm till P4-kanalen och därmed helt slutar sända P5-kanalen från december.

– P5 STHLM startades för att nå en viss målgrupp med ett visst innehåll. Lyssnarna har dock inte strömmat till i den omfattning som vi hade hoppats på och därför väljer vi nu att kraftsamla i en lokal kanal som ska vara intressant för alla Stockholmare, säger Michael Österlund, biträdande programdirektör på Sveriges Radio, i pressmeddelandet.

Beskedet har fått kanalens profiler att uttrycka bestörtning.

Farzad Nouri , som leder P5 STHLM:s morgonsändningar, efterlyser nytt jobb på Twitter och uttrycker sig också kritiskt mot nedläggningen:

”Bomben! P5 läggs ner! Trots att vi ökat i den tuffa målgruppen 25-45. Trots att vi kämpat arslet av oss med små resurser. Och med den personalomsättningen vi haft och noll kontinuitet”, skriver han.

Instagram fortsätter han:

”Min kommentar: Känns jättetråkigt. För mig. För alla kollegorna som är genier. Och främst lyssnarna!”

Hans kollega Martina Thun skriver på Twitter om hur SR skickade ut ett pressmeddelande om nedläggningen samtidigt som hon och kollegorna satt på ett möte för att få informationen om att kanalen hon jobbar för läggs ner:

”Ny SR-erfarenhet: sitta möte och få information om att kanalen jag jobbar på läggs ner samtidigt som DN skriver om det.”

Senare jämförde hon dagen med att ha hamnat i ett drama av Lars Norén, känd för sin dystra och ångestladdade vardagsrealism:

”Dramaturgin denna dag med ett besked om att kanal läggs ner, ovärdig wrap på tunnelbana, hund som ska ta spruta och sen ser jag avsnittet med Rick Grimes ja, ni vet vad. Lars Norén hälsar”, skriver hon.

ARTIKELN HANDLAR OM