Ingelsten tvingades byta efter läkarmiss

Av: Ulrik Sandebäck, Johan Arvidsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Stjärnan blev felbehandlad av läkaren

Foto: Patrik Ingelsten fick lämna planen redan efter 15 minuter mot Norrköping. Nu har det visat sig att en läkarmiss gjorde att bedövningssprutan inte fungerade.

Kalmar FF skakas av en medicinsk miss – som fick tränaren Nanne Bergstrand att rasa.

Skyttekungen Patrik Ingelsten blev felbehandlad inför matchen mot IFK Norrköping och tvingades därför kliva av redan efter 15 minuter.

– Jag var lite för feg när jag skulle lägga sprutan, erkänner klubbläkaren Anna Telléus.

Patrik Ingelsten, 26, var i förrgår kväll mycket positivare till sin fotskada än vad någon Kalmar-supporter kunde hoppas på när Sportbladet träffade honom på restaurang Harrys i Kalmar.

Han trodde då på spel till söndagens guldmatch borta mot Halmstad.

Nu kan Sportbladet avslöja varför – skadan var egentligen även under ”kontroll” redan inför matchen mot IFK Norrköping.

”Är svårbehandlad”

Men klubbläkarens misstag gav honom bara en kvart på planen.

– Normalt är vi lite emot lokalbedövningar i Kalmar. Men nu bestämde vi oss för att ge Patrik en spruta för att lindra smärtan. Skadan är svårbehandlad eftersom den sitter ganska djupt i foten. Jag blev lite feg när jag skulle lägga lokalbedövningen. Den tog inte helt rätt, säger Anna Telléus.

Mycket upprörd

Enligt uppgifter till Sportbladet ska Kalmar-tränaren Nanne Bergstrand ha blivit mycket upprörd när han såg skyttekungen signalera för byte. När Ingelsten haltade ut från Fredriksskans var matchen mållös och serieledaren hade redan missat några klara målchanser i jakten på ett säkert grepp om klubbens första historiska allsvenska guld.

– Det är klart han blev överrumplad och kände besvikelse när Patrik var tvungen att bryta så fort. Men upprörd är väl att ta i, det är i alla fall inget jag känner till, säger Kalmars assisterande tränare Kent Bohman.

Anna Telléus säger att hon redan innan matchen berättade för Bergstrand att det var osäkert hur länge Ingelstens skulle kunna spela.

– Det var lite av en chansning och jag sa till honom att han kunde vara tillbaka efter bara fem minuter. Det här var inget beslut jag fattade själv utan tränarna informeras alltid för spelarnas bästa.

Får ny bedövning

Sportbladet var sent i går i kontakt med Ingelsten som via sms skriver att han inte vill kommentera uppgifterna.

Däremot tyder mycket på att Ingelsten kommer att få en ny lokalbedövning till Halmstad-matchen. Den här gången av motståndarlagets läkare.

– Vi har ett avtal där klubbläkarna inte reser med på bortamatcherna i allsvenskan. Nu ska jag ta en diskussion med Patrik och höra vad han säger om att låta Halmstads läkare eventuellt lägga bedövningen, säger Anna Telléus.

Sportbladet sökte i går kväll Nanne Bergstrand förgäves för en kommentar.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.