Lönelyftet: 900 procent

avHa Ab

HOCKEY

Fasth blir elitseriens bäst betalda 20-åring någonsin

Foto: Foto: Scanpix
VÄLBETALD Succén i HV 71 har gett resultat för Jesper Fasth. Nu har han skrivit på ett nytt kontrakt som ger honom en kraftig lönehöjning.

Jesper Fasth, 20, gör säsongens löneklipp i elitserien.

Det nya tvåårskontraktet ger HV-forwarden en lönehöjning på osannolika 900 procent – från 22 000 kronor i månaden till 220 000 kronor.

– Jag har fått ett jättebra kontrakt, säger Fasth.

I tisdags offentliggjorde HV 71 att Jesper Fasth skrivit på ett nytt tvåårskontrakt. Jönköpingsklubben är känd för att betala sina spelare bra och kontraktet med Fasth, som fyllde 20 år i början av december, är inget undantag.

Med signing bonus inräknad är Fasths nya kontrakt värt drygt fem miljoner kronor, eller 220 000 kronor i månaden.

En nätt löneförhöjning med 900 procent.

Enligt Sportbladets källor blir Fasth kommande säsong den bäst betalda svenska 20-åringen någonsin i elitserien.

’Ett jättebra kontrakt’

Fasth själv är fåordig om sitt nya monsterkontrakt.

– Jag vet inte vad jag ska säga... Jag har fått ett jättebra kontrakt och det känns jättebra. Resten får ni ta med min agent.

Fasths agent, Jacob Hedin, vill inte heller bekräfta Sportbladets uppgifter.

– Vi kommenterar aldrig enskilda kontrakt. Vad jag kan säga är att vi under en lång tid fört en dialog med HV och sportchefen Fredrik Stillman och lyckats hitta en lösning som båda parter är väldigt nöjda med, säger Hedin.

Förra årets JVM-spelare har fått sitt stora genombrott under hösten. Han fanns med i Karjala Cup och hade varit högaktuell för Channel One Cup om inte en skada stoppat honom.

Långtidsskadad

Det nya superkontraktet är en liten tröst för Jesper Fasth som i en match mot Brynäs föll så illa att han drabbades av en fraktur på fotleden. Han beräknas i bästa fall vara tillbaka i slutet av säsongen.

Sedan återstår att se om Fasth fullföljer sitt guldkantade tvåårskontrakt. Högerskytten är draftad av New York Rangers och klubben måste skriva kontrakt i sommar för att inte tappa rättigheterna.

Mycket talar dock för att det blir minst en säsong till i elitserien.

– Rangers ser mig som en spelare för framtiden och om det inte går helt snett är väl tanken att de ska erbjuda mig ett kontrakt efter den här säsongen, säger Fasth.

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71