Allsvensk profil till Öis i division 1

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Fredrik Björck till Örgryte IS

Foto: Fredrik Björck är klar för Örgryte.

Örgryte var ytterst nära att ta steget upp till Superettan i höstas. Nu satsar klubben vidare och har förstärkt med välmeriterade Fredrik Björck, 35, från BK Häcken.

Under torsdagen presenterade Örgryte IS tre nyförvärv, en av dem var den rutinerade allsvenske spelaren Fredrik Björck, 35. Mittbacken har en gedigen bakgrund och har tidigare spelat i Västra Frölunda, AIK, Helsingborg, Elfsborg, Esbjerg, Tromsö och BK Häcken. De två andra nya spelarna var Oddevolds ytterback Hampus Bohman, 22 och Varbergs Bois anfallare Anton Sandberg Magnusson, 21.

Ny klubbdirektör

Den senaste säsongen gjorde Björck endast sex matcher för BK Häcken i allsvenskan och han väljer nu att flytta vidare i Göteborg.

ÖIS presenterade även en ny klubbdirektör och det blev legendaren Ralf Edströms son Pierre Edström, 38, som själv har spelat i klubben och gjort fyra matcher i A-lagstruppen.

Örgryte var ytterst nära att ta klivet upp till Superettan igen i höstas, men förlorade mot Assyriska och får nu spela vidare i division 1 ytterligare ett år.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN