”Kanske är sjuk som säger det”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Fick härja fritt inför ögonen på Brashear: Säger inte ”jävla lyktstolpe”

1 av 3

Det talades om en hämndmatch med Donald Brashear i huvudrollen.

Det slutade med att 42-åringen tvingades se på från båset när Ole-Kristian Tollefsen gav Modo en ny omgång och Färjestad vann efter straffar.

Det påstås att det var efter förra mötet med Färjestad som Peter Forsberg bestämde sig för att värva gamle slagskämpen Donald Brashear till Modo. Men när lagen väl gjorde upp i returmatchen till ”Slaget i Fjällräven Center” fick Brashear spela en biroll. Om ens det.

”På en cykel och blundar”

42-åringen tvingades se på från båset när Ole-Kristian Tollefsen slog en fasthållen Janos Hari i ansiktet. Dessförinnan hade Tollefsen också sänkt samme Hari med en tuff smäll i mittzonen.

– Det man inte får göra är att hoppa och det gör Tollefsen. Det är klart att det är en utvisning. Men jag älskar den här typen av tacklingar. Jag kanske är sjuk som säger det men man sätter sig inte på en cykel, blundar och åker in i en lyktstolpe och sen säger ”jävla lyktstolpe”, säger C Mores expert Niklas Wikegård om situationen.

Domarbasen Peter Andersson kan inte svara på om det är aktuellt att i efterhand anmäla Tollefsens tackling

– Vi följer våra rutiner och några situationer från kvällens matcher är under utredning. Beslut meddelas i morgon, meddelar Andersson.

Är Tollefsens tackling mot Hari en av dem?

– Eventuellt beslut meddelas i morgon. Med all respekt.

”Var tufft för honom”

Brashear då? Jo, han gjorde något byte i varje period men såg fortsatt ut att ha enorma problem med balansen. I den tredje perioden gjorde 42-åringen sin enda notering i matchprotokollet – när han visades ut för en hakning.

– Det var tufft för honom att bli inkastad i hetluften efter tre träningar senast. Han var väl lite osäker var han stod. Men det blir bättre och bättre efter varje träning även om det inte blivit så många ännu, sa tränaren Anders Forsberg om nyförvärvet inför matchen.

När Brashear tog plats på botbänken hade Färjestad redan vänt ett 0-1-underläge till 2-1-ledning. Anton Hedman och Anssi Salmela noterades för målen som såg ut att räcka till seger. Men med 18:10 på klockan tog Gustav Possler matchen till förlängning med sitt andra mål för kvällen.

Färjstad knep sedan bonuspoängen efter straffar.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN