Här tröstar hennes hund en sörjande främling

avMalin Wigen

1 av 2 | Foto: Facebook
Hunden Cora satte sig vid den sörjande mannen på flygplatsen.

Madison Palm blev alldeles rörd när hon såg hur hennes hund Cora satte sig alldeles nära en främmande man på flygplatsen.

– Jag frågade honom om hon störde, och han svarade mig, med tårar i ögonen att ”Nej, nej, min hund dog i går kväll”, säger Madison till Today.

Madison Palm, 23, från Coeur d’Alene i delstaten Idaho, har alltid vetat att hennes hund Cora, en welsh corgi som tränas till att bli terapihund, är speciell. Därför reser hon alltid med henne.

– Hon är väldigt empatisk och känner av vad jag behöver, samtidigt är hon väldigt självständig, säger Madison till Today.

Trots den vetskapen blev 23-åringen väldigt förvånad och rörd över något som Cora gjorde under deras senaste flygresa. Under en mellanlandning på flygplatsen i Seattle, Washington, närmade sig Cora en man som satt ensam vid deras gate.

– Innan jag hann kalla på henne så var hon vid hans fötter och blev klappad. Jag frågade mannen om hon störde och han svarade mig, med tårar i ögonen, att ”Nej, nej, min hund dog i går kväll”.

Cora stannade hos mannen ett tag. Han kliade och klappade henne och viskade till henne hur söt hon var. Enligt Madison Palm var det väldigt rörande att se.

– Jag tror verkligen att hon har en gåva. Hon vet om någon sörjer och hon vet vem som behöver henne. Så fort han nämnde att hans hund dött så tittade jag på henne och tänkte: ”Du är så fantasiskt, hur kunde jag ha sådan tur?”.

”Slår mig med häpnad varje dag”

Cora har bott hos Madison sedan förra sommaren, efter att hennes tidigare ägare misskött henne. När Madison träffade Cora första gången var den lilla hunden undernärd och hade fått leva utomhus nästan hela sitt liv.

– Cora hade aldrig fått besöka en veterinär, hon hade inget halsband och den lilla mat hon fick var ägarens sopor som slängdes ut på gården till henne.

Hundens öron var infekterade, hennes tänder ruttna och när Madison badade henne för första gången färgades vattnet svart. Men Coras personlighet har alltid varit densamma.

– Allt hon vill är att bli älskad och hållen dagarna i ända. Hon är alltid vid min sida och håller ett vakande öga om hon inte är det. Om jag inte är tillgänglig sätter hon sig i närmsta knä.

Nu är Cora dessutom snart certifierad terapihund. Fast, säger Madison Palm till tidningen, egentligen borde ju hunden, med sin bakgrund, inte lita på några människor alls.

– Hon slår mig med häpnad varje dag. Vem hade kunnat tro att en hund som var oälskad i sju och ett halvt år skulle ha så mycket kärlek att ge? Jag kan inte förändra hennes förflutna men jag gör allt för att hon ska få en bättre framtid, säger Madison till Today.

Följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

USA