Här vägrar tvååringen lämna porträttet av Michelle Obama

Av: Miriam Bratt

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Ben Hines / Facebook

GODA NYHETER

Förra presidentfrun Michelle Obama finns sedan februari representerad på det nationella porträttgalleriet Smithsonian's. Och det pampiga porträttet trollband minst sagt den lilla besökaren Parker Curry, 2. Nu charmas människor över hela världen av bilderna.

– När Parker stod framför porträttet försökte jag få henne att vända sig om så jag kunde ta en bild. Men hon vägrade helt enkelt, säger mamma Jessica till CNN.

När Michelle Obamas officiella porträtt visades på Smithsonian's nationella porträttgalleri den 12 februari höll hon ett tal om framtiden. I talet funderade förre presidentfrun på vad betraktare ska se i porträttet, och då framför allt svarta, små flickor.

Hon beskrev hur dessa barn i framtiden kommer se bilden och veta att det hänger en bild på någon som ser ut som dem i den amerikanska institutionen.

Och hon hade helt rätt – det tog inte lång tid innan ett barn fastnade totalt framför bilden.

Lilla Parker Curry, 2, stod som klistrad, trots mammans försök att få sitt barn att vända sig om.

Turisten Ben Hines, 37, från North Carolina såg det förtrollade barnet och passade på att föreviga tillfället.

– Det var så rörande och upplyftande att se det vackra barnet titta upp på det pampiga porträttet av en mäktig kvinna, säger Ben till Buzzfeed.

Och Parkers mamma Jessica hade egentligen också velat ta en bild på sitt barn vid porträttet, men hade ingen framgång i sina försök.

– Hon var inte särskilt samarbetsvillig, men det berodde ju på att hon verkligen fokuserade på porträttet. Hon var så fascinerad, säger Jessica till CNN.

1 av 2 | Foto: Andrew Harnik / TT / NTB Scanpix

Men trots bristen på samarbete är mamma Jessica glad över den inspiration dottern verkade känna när hon såg målningen.

– När jag pratade vidare med Parker förstod jag att hon trodde att Michelle Obama är drottning och att hon också vill bli drottning. Som kvinna och svart är det viktigt att jag visar henne kvinnor som ser ut som hon gör, och som gör fantastiska saker och avtryck i historien. Så att hon får veta att hon också kan göra det, fortsätter mamman till den amerikanska nyhetskanalen.

Och till och med den förre detta presdientfrun har fått se den bedårande bilden på Parker. Hon reagerade med tre små hjärtsymboler när konstnären postade en bild som föreställde situationen på Instagram.

Publicerad: