Danny Saucedo om jakten på bekräftelse

Av: Linn Elmervik

Publicerad:

”Jag räckte inte till för pappa”

1 av 3 | Foto: Jerker Ivarsson
Danny Saucedo.

Danny Saucedo, 30 har alltid sökt bekräftelse och kraschade totalt när han snubblade på målsnöret i Melodifestivalen 2012.

I ”Pira & Bråding” i P3 avslöjar han anledningen till sitt stora behov av att lyckas: den svåra relationen med sin pappa.

– Jag tror att det finns ett hål som måste fyllas, säger han.

Det är 2013. Ett år tidigare har Danny Saucedo snuvats på den hett efterlängtade segern i Melodifestivalen. Han har kraschat helt av besvikelsen, brutit upp från sitt tioåriga förhållande och sågas nu hårt för sin insats som programledare för tävlingen.

Han mår sämre än han någonsin gjort. Insikten kommer när han går upp för att tömma vinden inför flytten och separationen från sin sambo.

– Jag går igenom mina lådor och ser alla prylarna som är mina och det bara väller fram känslor. Det blir så varmt på vinden så jag bestämmer mig för att gå upp på taket. Det finns en lucka och en stege, säger han.

”Jag räckte inte till”

På taket förstår Danny hur illa det är.

– Det är nog där jag inser för första gången hur dåligt jag mår, när jag får tanken att det skulle vara så skönt att bara hoppa över kanten. Det är första gången som jag inser att jag faktiskt har en tanke om att jag inte vill finnas kvar.

I ”Pira & Bråding” berättar Danny Saucedo att han drev sig själv alldeles för hårt, något som varit ett återkommande problem i hans liv. Han har alltid velat lyckas.

Allra mest har han velat imponera på sin pappa.

– Jag tror att det finns ett hål som måste fyllas med bekräftelse. Det har ju att göra med att farsan stack och att man jämförde sig själv med alla i klassen som hade pappor. Man började intressera sig för att det finns en pappa nånstans som ska ge dig en veckopeng och en klapp på kinden och säga att du är jätteduktig, vilken finteckning du har ritat, säger han.

”Den enda ljuspunkten var Molly”

I stället växte han och hans bror upp med sin ensamstående mamma.

– Mamma gav mig alltid massa uppmärksamhet, allt jag gjorde var bäst. Till slut var det inget kul att visa saker för henne utan den bekräftelse jag sökte var från farsan. Och jag räckte inte till, det vet jag.

Mitt under den mörka tiden träffar Danny Molly Sandén. Det skakar om känslorna ytterligare.

– Allt var ju kaos och den enda lilla ljuspunkten i mitt liv var Molly. Det var nästan krampaktigt att jag försökte hänga mig fast vid det. För det var det enda som var bra, säger han.

Det tärde på den spirande relationen.

Jag var inte optimal att hänga med då. Jag var så himla egocentrisk, det handlade bara om mig och mina känslor. Stor eloge till henne som orkade. Jag var ett vrak, säger han.

Danny Saucedo säger att han har förstått att pappan alltid älskat honom, men att han har varit dålig på att formulera det.

Intervjun med Danny sänds i ”Pira och Bråding” klockan 14.00.

SE OCKSÅ

Molly och Danny har fått tillökning - möt Santi Saucedo

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN