Cristiano Ronaldo utsedd till Europas bästa spelare

avRasmus Senator

Publicerad:
Uppdaterad:

Vann före Antoine Griezmann och Gareth Bale

Foto: AFP

Champions League-mästare och EM-guld under förra säsongen.

Nu är Cristiano Ronaldo även utsedd till förra säsongens bästa spelare i Europa.

– Det har varit en fantastisk säsong, säger Ronaldo.

Cristiano Ronaldo förde i maj sitt Real Madrid till Champions League-seger efter att ha slagit in den sista straffen i finalen mot Atletico Madrid.

I somras fick 31-åringen även vinna sin första stora internationella titel med det portugisiska landslaget när de tog hem EM-finalen mot värdnationen Frankrike, trots att han klev av i den första halvleken med en skada.

Nu har Ronaldo tagit hem ännu ett pris.

"Jag är jätteglad"

I samband med att gruppspelet till Champions League lottades i Monaco utsågs Ronaldo till Europas bästa spelare under förra säsongen.

Tillsammans med lagkamraten Gareth Bale och Atletico Madrid-stjärnan Antoine Griezmann hade han röstats fram av journalister från Uefas 55 medlemsländer och fick till slut lyfta trofén.

– Jag är jätteglad, det har varit en fantastisk säsong med Champions League och att få ha vunnit en historisk titel med Portugal. Tack till mina lagkamrater i både Real Madrid och i det portugisiska landslaget, säger Ronado.

Förra säsongen stod portugisen för 35 mål på 36 matcher i La Liga.

I tacktalet passade han på att skicka en hälsning till Antoine Griezzman och bad om förlåtelse.

– Jag är ledsen över att vi vann i Champions League-finalen och i EM-finalen. Men du är en fantastisk fotbollsspelare och förtjänar också priset, säger Ronaldo.

Norska vann på damsidan

På damsidan fick den norska 21-åringen Ada Hegerberg ta emot priset. Förra året stod Hegerberg för 54 mål på 34 matcher för sin franska klubb Lyon, som också vann den franska ligan och Champions League.

– Att få stå här med det här priset är en stor ära. Jag är väldigt glad. Det är en fantastisk känsla, säger Hegerberg.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM